Ла Лига има своя нов шампион!

00:00
Ла Лига има своя нов шампион!

Отборът на Барселона спечели по инфарктен начин с 2:1 голямото дерби на Испания срещу Реал Мадрид и може да се счита за почти сигурен шампион, защото има преднина от 12 точки при оставащи 12 кръга в Ла Лига. Попадение на Франк Кесие в добавеното време “взриви” “Спотифай Камп Ноу” в момент, в който гостите атакуваха с всички сили и не бяха далеч от до победен гол.

Преди това Роналд Араухо си беше отбелязал автогол в 9-ата минута и така столичани поведоха. "Блаугранас" изравниха в последната минута на първото полувреме чрез Сержи Роберто. 

Барселона излиза със Сержи Роберто в халфовата линия редом до Бускетс, Де Йонг и Гави, а Франк Кесие е на пейката. Алехандро Балде е предпочетен пред Жорди Алба на левия бек. По традиция в тези срещи Роналд Араухо застана на десния бек, за да противодейства на Вини Жуниор.

Карло Анчелоти пуска същите 11, с които излезе и в реванша срещу Ливърпул в Шампионската лига през седмицата.

Дербито започна с атака и точен удар на Бензема още в 23-тата секунда. Каталунците обаче бързо отговориха с мощен шут на Левандовски в 3-тата, който беше отразен от Тибо Куртоа.

Последва още един шанс за домакините, след като в 6-ата Рафиня засече с глава, но и този път стражът на Реал успя да спаси. 

Късметът се усмихна на Реал в 9-ата минута, когато тимът поведе с 1:0, след като Араухо си отбеляза автогол. Тогава Винисиус Жуниор центрира, но уругваецът неволно отклони топката във вратата на Тер Стеген. 

Играчите на Барса видимо се смутиха и допускаха много грешки. Реферът даже спести жълт картон на Сержи Роберто, но в 17-ата вдигна такъв на Начо Фернандес, заради което бранителят на Реал ще бъде наказан за следващата среща в Ла Лига. По-късно през първата част официално предупреждение получи и Рафиня, заради което също като германеца няма да може да играе в първия двубой на своя тим след паузата. 

Футболистите на Чави стигнаха до следващото си положение в 24-тата, но този път удар на Андреас Кристенсен с глава излезе в аут. Датчанинът спечели битката за топката при центриране и в 32-рата, като този път засече с крак, но Куртоа улови с лекота. Две по-късно белгиецът реагира блестящо и след коварен шут на Рафиня, който отиваше под гредата. 

Напрежението се покачи в 41-вата, когато Рафиня проби през Начо, при което футболистът в бяло използва дясната си ръка, за да го спре. Съдията обаче не видя нарушение, а домакини настояваха за такова, защото на всичко отгоре испанецът вече беше с картон. 

Все пак активната игра на Барса даде резултат във финалните секунди на полувремето. Тогава Сержи Роберто насочи топката в мрежата на Куртоа след разбъркване и два неуспешни опита на Рафиня да застраши вратата на Реал. 

Барселона продължи със силната си игра веднага след паузата, като в 51-вата Начо в последния момент лиши Рафиня от възможността да стреля от 7-8 метра. Същото обаче стори и Кристенсен на другата врата малко след това, като в противен случай Бензема щеше да се окаже сам срещу Тер Стеген от 4-5 метра. 

В тези минути се стигна до дискусионна ситуация, при която Карвахал падна на земята, претендирайки за удар с лакът от страна на Гави. Реферът обаче подмина положението. 

Като цяло се играеше основно в половината на "белите", като в 59-ата Левандовски отправи силен удар с левия крак, но Куртоа имаше шанс топката се отбие в тялото на Милитао.

В 62-рата Карло Анчелоти пусна в игра Ферлан Менди и Родриго. Само секунди по-късно бразилецът можеше да отбележи след грешка на Бускетс. 

Пет по-късно Левандовски засече атрактивно със странична ножица, но топката излетя над гредата. В 75-ата Рафиня пак стреля опасно, но Куртоа спаси. 

За последния четвърт час шампионите рискуваха с вкарването и на Асенсио за сметка на Валверде, като така футболистите с офанзивни функции станаха четирима. Бензема веднага получи шанс в 80-ата, но вратарят спаси.

Минута по-късно "Камп Ноу" изтръпна, след като Асенсио насочи топката в мрежата. Оказа се обаче, че нападателят на Реал е бил в засада и голът не беше зачетен.

В 92-ата минута Барса сътвори заслужения пълен обрат. Балде се пусна по лявото крило, изчака за кратко и подаде към оставения непокрит към далечната греда Франк Кесие. Последният стреля от движение и намери опразнения десен ъгъл.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация