Алберт Попов: Успяхме да направим максимума този сезон

18:20
Алберт Попов: Успяхме да направим максимума този сезон

"Труден сезон заради условията тази зима - нямаше много сняг, беше много топло, меки писти. Като за такъв сезон резултатите ми са много добри. С четири незавършени състезания успяхме да направим максимума", коментира Албелрт Попов при завръшането си в Бълргария след последния стаерт от Световната купа. Той завърши 12-и в слалома в Солдеу (Андора), а в крайното класиране на дисциплината е на 15-о място. През тази година Попов се качи на подиума за пръв път в кариерата си, след като завърши трети в Палисейдс Тахо (САЩ).

"С доза късмет и талант ми се получават нещата, което ме радва, а всъщност преди години започнах да тренирам почти нашега. Трябва да вдигнем летвата малко по-високо. Смятаме, че мога да съм още по-бърз. Това вече зависи от това как тренираме", амбициран е най-добрият ни алпиец.

Той се надява да се представи още по-добре през следващия сезон.

"Опитът допринася много и се чувствам все повече в свои води. С всеки изминал старт знам, че мога да съм човекът, който да поведе такова състезание. Това ми помага много. Не записах резултати точно в четирите старта, които бяха на мой тип писти - трудни. Надявам се догодина да минимизирам грешките. Догодина ще ми е с едно стъпало по-лесно. Мечтая за победа, смятам, че е постижима и ще работим в тази посока", каза още скиорът. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация