Лудогорец хареса румънски таран

08:13
Лудогорец  хареса румънски таран

Лудогорец следи изявите на нападателя Андрей Иван от румънския Университатя (Крайова), предава вестник “Тема Спорт”. Скаути на “орлите” са гледали на живо няколко пъти 26-годишният играч, който прави силна кампания този сезон, бележейки 10 гола в 26 мача. Той има потенциал да подобри рекорда си от предходната кампания, когато изигра 34 срещи и се разписа на 14 пъти.

Андрей Иван е роден на 4 януари 1997 г., висок е 189 см и тежи 81 кг. В Румъния е играл само за отбора от Крайова, като има и кратък престой в чужбина - между сезоните 2017/2018 и 2019/2020.

В този период 26-годишният нападател защитава цветовете на руския Краснодар, където обаче записва едва 7 мача. Във всички тях той е влиза като резерва и е оставал на терена не повече от 25 минути. По-късно преминава в австрийския Рапид (Виена), където вече записва 15 мача като титуляр и общо 24 мача. Отбелязва и едно попадение. След това се завръща в Краснодар, където играе в дубъла на тима и накрая преминава отново в родния си клуб.

По време на зимната пауза техническият директор на Лудогорец - Козмин Моци, заяви, че следи румънския пазар. Тогава той сподели, че цените на добрите играчи в северната ни съседка са доста завишени, което прави малък шансът на българския шампион да се сдобие с топ футболист отвъд Дунав. Все пак ситуацията би могла да се промени през летния трансферен прозорец.

Към момента на върха на атаката Ивайло Петев може да разчита на бразлиеца Игор Тиаго и аржентинеца Матиас Тисера, като обаче последният лекува травма.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация