Официално: Любослав Пенев е новият старши треньор на Хебър

18:08
Официално: Любослав Пенев е новият старши треньор на Хебър

Това е изключително голямо предизвикателство, обичам такива. Това заяви бившият национал Любослав Пенев на официалното си представяне като нов старши треньор на борещия се за оцеляването си в елита Хебър Пазарджик. Ел Голеадор замени на поста освободения вчера Владимир Манчев. „Това е изключително голямо предизвикателство, обичам такива. Имаме да изиграем 6+5 мача. Това са 33 точки, не са малко. Така че с общи усилия на треньорски щаб, футболисти, ръководство и фенове, трябва да дадем всичко за тази цел, която сега е една – оставане в елита“, започна той.

„С мен ще има двама помощници. Щабът ще е от 5 човека. Треньорът на вратарите и кондиционният остават. С мен идват Ради Здравков и Васко Стоилов. Обичам футбола, обичам да работя. Личното запознанство с футболистите ще стане на тренировката. Познавам базата, ще е в още по-добър вид. Не е важен само първият отбор, има школа, тя е една индустрия. Разчитам много на младите. За мен това е важното. Ще има две контроли – тази събота с Миньор Перник в Пазарджик и другата събота с Локомотив в Пловдив. Всеки отбор има силни и слаби страни. Няма отбор, който само да побеждава или да губи. Аз съм взискателен треньор, нищо страшно няма, така трябва. Искам дисциплина“.

„Целта винаги е победа. На първо място ще поставим победата. Притеснение никакво. Аз съм много смел човек. Претендирам, че разбирам от футбол. Всички знания, които имам, ще ги предам на отбора“, каза още Пенев.

Кметът на Пазарджик – Тодор Попов, който представи официално Пенев за нов наставник, разкри, че договорът на специалиста е до края на сезона. „С президента слагаме екипите и слизаме на терена, ако сме необходими. Като хора, на които им пука за този проект, с това назначение опитваме да направим всичко необходимо да постигнем нашата цел. С Любо имаме договор до края на сезона. От него зависи колко ще остане при нас. Искаме дългосрочни отношения с него, но всичко зависи от неговото решение“.

За последно Пенев бе начело на ЦСКА 1948, но през зимната пауза напусна клуба. В треньорската си кариера легендарният голмайстор е водил още отборите на ЦСКА, Царско село, Ботев Пловдив, Литекс, както и дублиращия отбор на Валенсия. Той ще направи дебют начело на Хебър в двубоя срещу Черно море на 9 април. Новият треньор ще има за задача да спаси пазарджиклии от изпадане. Тимът е на предпоследното 15-о място с 16 точки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация