Официално: Севиля уволни Сампаоли

18:13
Официално: Севиля уволни Сампаоли

Ръководството на Севиля взе решение да се раздели с наставника на отбора Хорхе Сампаоли, съобщиха от клуба. Причината за уволнението на аржентинския специалист е незадоволителното представяне на андалусийците в Ла Лига.

Макар че отборът се движи добре в Лига Европа, където ще срещне на 1/4-финалите Манчестър Юнайтед, тимът продължава лошите игри в първенството. Севиля загуби през уикенда от Хетафе с 0:2 и има едва една победа в последните 5 мача от Ла Лига, като остава опасно близко до зоната на изпадащите.

В официалното изявление на клуба се казва следното:

“ФК Севиля прекрати договора си с треньора Хорхе Сампаоли след поражението на отбора от Хетафе, което го върна на ръба на местата, даващи право на изпадане. Фактът, че отборът не успя да се измъкне от най-ниските позиции в таблицата, откакто той пое треньорския пост, и образът, който предложи в последните няколко мача на отбора, накараха клуба да вземе това решение, в търсене на реакция в последните дванадесет мача, които остават до края на Ла Лига.

ФК Севиля благодари на Сампаоли за услугите му и му пожелава късмет в бъдещето. През последните няколко часа клубът работи по намирането на нов треньор и намерението е той да поеме ръководството на тренировката, насрочена за 18:00 ч. днес следобед”.

Сампаоли водеше Севиля за втори път, след като пое тима в началото на октомври миналата година. Очаква се неговият наследник да бъде баският специалист Хосе Луис Мендилибар, който води за последно Алавес.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация