Манчестър Сити се разделя с петима през лятото

08:14
Манчестър Сити се разделя с петима през лятото

Манчестър Сити продължава борбата на три фронта през този сезон, като клубът все още има шанс да спечели Премиър лийг, ФА Къп и Шампионската лига. Междувременно обаче шефовете на гражданите вече работят по лятната селекция и търсят начини как да направят състава още по-силен за следващата кампания. Говори се, че клубът ще привлече централен защитник, крило и халф през лятото, като междувременно се очаква и някои играчи от настоящия състав да си тръгнат, пише "Спортс Мол". Става въпрос за Илкай Гюндоган, Бернардо Силва, Жоао Кансело, Аймерик Лапорт и Скот Карсън.


Договорът на Гюндоган изтича и на този етап везните повече клонят към това да си тръгне като свободен агент. Макар да си остава важна фигура в отбора и дори да получи капитанската лента, германецът вече е на 32 години и в клуба смятат, че е време да освежат халфовата линия, като са се прицалили в Джуд Белингам. Изглежда той ще заеме мястото именно на напускащия Гюндоган, към когото пък има сериозен интерес от доста отбори.


За Бернардо Силва от доста време се говори, че иска да напусне "Етихад", но засега това не се случи. Изглежда обаче през лятото от клуба са готови най-накрая да удовлетворят желанието на играча. Почти сигурно той ще се насочи в посока Барселона. Каталунците отдавна опитват да го вземат в състава си, а и самият футболист желае да опита късмета си на "Камп Ноу", като така ще бъде и по-близо до семейството си.


Аймерик Лапорт пък е друг играч, който се очаква сам да поиска трансфер. Той не може да се пребори с конкуренция за място в центъра на отбраната през този сезон, като е записал едва 6 мача в Премиър лийг. Испанецът е недоволен от малкото минути, които получава и се очаква да поиска трансфер. И за него се говори, че вероятно ще поеме в посока Барселона.


За Жоао Кансело раздялата изглежда повече от логична. Той влезе в конфликт с Джосеп Гуардиола и още през зимата португалецът изненадващо бе пратен под наем в Байерн (Мюнхен). Засега "баварците" не дават индикации, че ще го задържат за постоянно, така че той може и да се завърне на "Етихад" през лятото, но дори и това да се случи, на Кансело ще бъде търсен нов отбор и той няма повече да играе за "гражданите".


Последният напускащ също не е особено изненадващ. 37-годишният ветеран Скот Карсън е трети избор под рамката за Джосеп Гуардиола и изглежда не влиза в дългосрочните планове на клуба. Договорът му изтича през лятото и няма да бъде подновен.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация