Месут Йозил окачи бутонките на 34 г.

17:45
Месут Йозил окачи бутонките на 34 г.

Бившият халф на Реал Мадрид и Арсенал Месут Йозил официално обяви край на професионалната си кариерата на 34-годишна възраст. Световният шампион с Германия от 2014 година играеше в Турция от 2021-ва, когато напусна Арсенал. Той първо защитаваше цветовете на Фенербахче, а през миналото лято подписа за една година с Истанбул Башакшхир, където обаче изигра само осем мача, без да отбележи нито един гол.

Йозил е шампион на Испания с Реал Мадрид, с който спечели и Купата на краля и Суперкупата на Испания. С отбора на Арсенал Йозил спечели четири пъти ФА Къп, както и „Къмюнити Шийлд“.

Ето как Йозил обяви решението си в социалните мрежи:

„Здравейте всички! След внимателно обмисляне реших да обявя незабавното си оттегляне от професионалния футбол. Имах привилегията да бъда професионален футболист почти 17 години и се чувствам невероятно благодарен за тази възможност. Но през последните седмици и месеци, след като претърпях и някои контузии, стана все по-ясно, че е време да напуска голямата футболна сцена.

Това беше невероятно пътуване, изпълнено с незабравими моменти и емоции. Искам да благодаря на моите клубове - Шалке 04, Вердер (Бремен), Реал Мадрид, Арсенал, Фенербахче, Башакшехир, както и на треньорите, които ме подкрепяха, плюс съотборниците, които станаха приятели. Трябва да отправя и специални благодарности към членовете на моето семейство и най-близките ми приятели. Те бяха част от моето пътуване от първия ден и ми дадоха толкова много любов и подкрепа, в добрите и лошите моменти. Благодаря на всички мои фенове, които ми показаха толкова много любов, независимо от обстоятелствата и без значение кой клуб представлявах.

Сега очаквам с нетърпение всичко, което ми предстои с моята красива съпруга, Амине, и двете ми прекрасни дъщери - Еда и Ела. Можете обаче да сте сигурни, че от време на време ще се виждаме в социалните мрежи и медийните канали. До скоро!“.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация