Днес стартират квалификациите за Евро 2024

06:29
Днес стартират квалификациите за Евро 2024

Днес започват квалификациите за Евро 2024. Ще се изиграят първите осем мача в три от групите - "С", "Н" и "J". За неутралните запалянковци ще има и един голям сблъсък, който да прикове вниманието им. Европейският шампион Италия приема Англия на стадион "Диего Марадона" в Неапол. 

Двата тима са определяни като фаворитите в група "С" и този двубой ще бъде важен в битката помежду им за първата позиция.

Освен сблъсъкът между "адзурите" и "трите лъва", в група "С" ще се изиграе още един двубой. Северна Македония приема Малта с надеждата да стартира кампанията с първи три точки в актива си.

В група "Н" ще се изиграят три срещи. Казахстан приема Словения, Дания е домакин на Финландия, а Сан Марино посреща Северна Ирландия. Имайки предвид, че силите в групата са доста изравнени, всеки ще иска да започне кампанията силно и с първи три точки в актива си.

В група "J" също предстоят три срещи тази вечер. Фаворитът Португалия започва с наглед лесно домакинство на Лихтенщайн, в което всичко различно от убедителен успех ще бъде прието като провал. В другите два двубоя интригата е доста по-голяма. Босна и Херцеговина е домакин на Исландия, а Словения приема у дома Люксембург.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация