Каземиро ще изведе Бразилия с капитанската лента срещу Мароко

13:19
Каземиро ще изведе Бразилия с капитанската лента срещу Мароко

Халфът на Манчестър Юнайтед Каземиро ще изведе Бразилия с капитанската лента в съботната контрола с Мароко. По време на Световното първенство в Катар капитан бе Тиаго Силва, но след Мондиала бранителят на Челси сложи край на кариерата си в националния отбор. Временният селекционер Рамон Менезеш, който ще води Бразилия в двубоя с Мароко, селектира доста млад състав за предстоящата среща, като 31-годишният Каземиро е най-опитният полеви играч в селекцията.

Предполага се, че след като федерацията назначи постоянен селекционер, Каземиро ще бъде обявен и за постоянния нов капитан на „Селесао“. Бившият халф на Реал Мадрид общо е носил лентата 11 пъти на ниво национален отбор, като за последно това се случи в квалификацията с Еквадор през януари 2022 година.

Наскоро „Манчестър Ивнинг Нюз“ проведе допитване сред феновете на Манчестър Юнайтед, в което привържениците гласуваха за това кой е най-подходящият капитан на „червените дяволи“. В него Каземиро също събра най-много гласове, изпреварвайки Бруно Фернандеш и Давид Де Хеа. В момента официално първи капитан на „Олд Трафорд“ продължава да бъде Хари Магуайър, но по-всяка вероятност през лятото бранителят ще напусне клуба, така че Ерик тен Хаг ще трябва да избере нов постоянен капитан. През настоящата кампания най-често Фернандеш носи лентата, тъй като Магуайър е със статута на резерва. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация