България започва квалификациите за Евро 2024 срещу Черна гора

06:52
България започва квалификациите за Евро 2024 срещу Черна гора

Националният тим на България стартира битката за местата, даващи право на участие на европейското първенство следващата година! В 19:00 часа довечера футболистите на Младен Кръстаич излизат срещу Черна гора на "Хювефарма Арена" в Разград за своя първи тест в седма квалификационна група. 


Както е известно, другите участници в нея са Унгария, Сърбия и Литва, като Младен Кръстаич определи вчера сърбите са основен фаворит за първото място. Първите два състава от всяка група се класират за финалите в Германия през 2024 г.


Българският селекционер имаше известни проблеми около своя разширен състав, от който отпаднаха поради контузии халфът на Лудогорец Доминик Янков, Димо Кръстев от Фиорентина и Илиян Стефанов от Левски. На местата на първите двама сръбският специалист повика Станислав Шопов и Християн Петров от ЦСКА - София, докато полузащитникът на "сините" остана без заместник.


Засега остава неясно състоянието на опитния Антон Недялков, който има травма в петата и пропусна последното занимание на нашите преди срещата с черногорците. По непотвърдена информация шансовете на звездата на Лудогорец да играе са 50:50, като ако е здрав, Недялков ще бъде в стартовия състав на България, който традиционно ще бъде подреден в система 3-5-2.


Със сигурност атаката на нашите ще води капитанът и голмайстор Кирил Десподов, който сподели, че очаква сериозна битка на "Хювефарма Арена". Не е ясно кой ще партнира на Футболист номер 1 на България, като със сериозни шансове за това е крилото на ЦСКА 1948 Радослав Кирилов. Очаква се място в тима на Младен Кръстаич да намери и намиращият се добра форма ветеран Спас Делев.


Същевременно гостите от Черна гора, водени от Миодраг Радулович, нямат кадрови проблеми, като 55-годишният наставник отчете, че всичките му опитни футболисти, начело със звездите Стеван Йоветич и Стефан Савич, са здрави и амбицирани да изтормозят нашите момчета. Радулович подчерта на няколко пъти, че българският отбор показва агресивност, която неговите играчи трябвало да неутрализират. 


Очаква се стадионът в Разград да бъде пълен за двубоя, като до снощи се твърдеше, че са продадени над 8000 билета, като на трибуните ще има и малка гостуваща агитка. Тази вечер "лъвовете" ще направят дебют със своята нова екипировка.


Статистиката показва, че България влиза трудно в квалификациите за европейските шампионати, като в исторически план преобладават равенствата. За последния четвърт век имаме само две победи на старта на квалификационна кампания за еврофинали - през 2002 и 2016 г. Надеждата на всички е, че момчетата на Младен Кръстаич ще зарадват България с победа тази вечер над Йоветич и компания!


БЪЛГАРИЯ - ЧЕРНА ГОРА 


Вероятни състави: 


България: Даниел Наумов, Валентин Антов, Петко Христов, Пламен Гълъбов, Илия Груев, Илиан Илиев, Филип Кръстев, Спас Делев, Марин Петков, Радослав Кирилов, Кирил Десподов. 


Черна гора: Миятович, Вешович, Вучич, Савич, Вукчевич, А. Марушич, Хакшабанович, Лончар, В. Савичевич, Йоветич, Мугоша.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация