Отпаднахме още след първия мач от квалификациите за Евро'24

21:01
Отпаднахме още след първия мач от квалификациите за Евро'24

България загуби с 0:1 от Черна гора на старта на европейските квалификации. "Лъвовете" хвърлиха много сили и се бориха здраво пред пълните трибуни на "Хювефарма Арена" в Разград, но допуснаха да бъдат надхитрени от гостите с попадение в 70-ата минута. Тогава нападателят Никола Кръстович завърши безгрешно многоходова акция и донесе трите точки на гостите. Това е първа загуба за нашите под ръководството на Младен Кръстаич.

Селекционерът на нашия отбор Младен Кръстаич избра да започне в схема 3-5-2, като на вратата застана Даниел Наумов, а пред него в защита: Петко Христов, Валентин Антов и Християн Петров. Последният записа първите си минути с фланелката на България. По двата фланга ще действат Йоан Стоянов и Иван Йорданов, а в халфовата линия: Илия Груев, Филип Кръстев и Илиан Илиев. Двойката в атака беше съставена от Кирил Десподов и Спас Делев.

Черна гора започна с Милан Миятович на вратата и пред него Ристо Радунович, Игор Вуячич, Стефан Савич и Марко Вешович. В халфовата линия гостите заложиха на Вукан Савичевич, Александър Шчекич и Марко Бакич. По фланговете действаха Сеад Хакшабанович и Адам Марушич, а на върха на атаката стартира Никола Кръстович.

В седмата минута Йоан Стоянов изправи публиката на крака, но само за миг. Играещият в Израел футболист проби опасно в наказателното поле на Черна гора, но не успя да шутира към вратата. След още седем минути Илиан Илиев подаде на Кирил Десподов, последва изстрел на нашия капитан, но от малък ъгъл и Милан Миятович улови. Гостите отвърнаха с удар Сеад Хакшабанович, спасен без проблеми от Наумов.

В 27-ата минута Кирил Десподов осъществи добър рейд в полето на гостите и подаде на нахлуващия отляво Илия Груев. Последва изстрел с левия крак на халфа на Вердер (Бремен) и спасяване с крак на Миятович. Ситуацията мина и през VAR, за да се види дали няма нарушение срещу Груев в мига на неговия удар, но дузпа не беше отсъдена.

В 30-ата минута Филип Кръстев центрира от фаул към далечната греда, а Спас Делев намери по акробатичен начин топката с глава. Топката обаче мина встрани от целта. Последваха минути на сериозна битка, за да дойде 42-ата, в която Стефан Савич би опасно с глава след корнер, за да последва страхотно спасяване от страна на Даниел Наумов. В добавеното време Адам Марушич се оказа на добра позиция в наказателното поле на България, но Наумов изби. Малко след това вратарят на ЦСКА 1948 спаси и силен удар от далечно разстояние.

След почивката в игра за гостите се появи звездата Стеван Йоветич. В 51-ата минута Спас Делев намери Десподов на скорост пред пеналтерията на черногорците, но изстрелът на българския голмайстор профуча над вратата. В 60-ата минута Младен Кръстаич извърши две смени - Янис Карабельов и Никола Илиев замениха Християн Петров и Илиан Илиев. 

В 70-ата минута гостите поведоха в резултата. Футболистите на Миодраг Радулович осъществиха бърза атака с подавания на късо разстояние, топката попадна у Никола Кръстович и нападателят на словашкия ДАК 1904 опъна българската мрежа от чиста позиция - 1:0 за Черна гора

В 90-ата минута резервата Георги Русев можеше да изравни, но Стефан Савич се оказа последна преграда пред голлинията на Черна гора и опитният защитник изби головия изстрел на българското крило. В оставащите минутки до края нашите създадоха още няколко опасни разбърквания пред рамката на гостите, но изравнителен гол така и не падна. 

БЪЛГАРИЯ 0:1 ЧЕРНА ГОРА

0:1 Никола Кръстович 70

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация