Официално: Томас Тухел застана начело на Байерн Мюнхен

17:44
Официално: Томас Тухел застана начело на Байерн Мюнхен

Новият старши треньор на Байерн Мюнхен Томас Тухел беше представен официално. Той заменя уволнения тези дни Юлиан Нагелсман, като контрактът му е до лятото на 2025 г.

“Чест е да получиш покана от Байерн. Вчера, когато подписвах договора си в клубния офис, видях, че това е нещо много специално тук”, започна Тухел.

“В ДНК-то на клуба е залегнало само да се печели, както и да се играе хубав футбол. Настоящият състав е един от най-талантливите в Европа, с който можеш да се бориш за всички трофеи и да си спечелиш. Той е достатъчно класен да се бори и за титлата в Премиър лийг. Нямам търпение да започна работа с тези играчи”, продължи той.

“Отговорността е голяма. Освен това имам и лична причина да работя за Байерн, защото така съм по-близо до семейството си. Много са причините, заради които бързо казах “да”. За мен това беше най-добрият избор.”

“Когато за известно време си работил зад границата, още повече осъзнаваш колко важен е Байерн. Това е един от най-големите клубове в света”.

“Признавам, че случилото се сега беше изненадващо за мен. Очаквах кариерата ми да продължи в чужбина. Първото ми интервю с клуба беше във вторник вечер. Това колко голямо е предизвикателството беше водещото, което ме накара да приема офертата”.

След това Тухел заговори и за предстоящите мачове. Още в събота Байерн се изправя срещу бившия тим на треньор Борусия (Дортмунд), който сега е и лидер в Бундеслигата.

“Нямаме кой знае колко време. Вероятно няма да видя националите преди петък. Благодарение на работата на Нагелсман все още има възможност да бъдат спечелени всички купи този сезон. Всичко ще зависи от детайлите. Имам идея какво да направя. Няма нужда от някакви големи промени по отношение на схемата на игра и тактиката. Необходимо е възможно най-бързо да заслужа доверието на самите футболисти. Няма как предизвикателството да бъде по-голямо от това да започна директно срещу Дортмунд. Това е най-големият мач в германския футбол. Заради изключителната серия на Борусия в момента и точковата разлика дербито минава в друго измерение”, надъхан е специалистът.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация