Катарците уверени, че тяхната оферта е най-добрата за Ман Юнайтед

17:48
Катарците уверени, че тяхната оферта е най-добрата за Ман Юнайтед

Смятаният за фаворит за закупуването на Манчестър Юнайтед шейх Джасим бин Хамад ал-Тани е отправил тази нощ своята втора оферта, съобщават медиите в Англия. Различни източници твърдят, че представителите от Близкия Изток остават уверени, че тяхното предложение е най-доброто за придобиване на клуба.

Очакванията са тя да е на стойност около 5 милиарда паунда и да е сходна с тази на другия голям фаворит сър Джим Ратклиф. Британският милиардер подаде своето предложение в четвъртък вечер. Катарските представители са били готови със своето предложение още в сряда, но са решили да забавят изпращането му, след като са били информирани, че британският милиардер е пожелал допълнително време.

Информацията в пресата гласи, че са получени още няколко различни оферти с предложения за миноритарен дял от клуба, което би позволило на семейство Глейзър да извършат преустройство на “Олд Трафорд” или построяването на нов стадион, подобрения в базата на клуба, но същевременно да запазят цялостния контрол върху клуба. Една от тях е от американската инвестиционна група “Елиът”, която бе собственост на Милан.

Очакванията са инвестиционната банка “Рейн” да прегледа офертите и през следващата седмица да осъществи комуникация с потенциалните купувачи, за следващите стъпки. Твърди се, че има възможност да се стигне до ексклузивност и една оферта да бъде избрана пред останалите, след което именно нейните представители да започнат конкретни преговори. Това изглежда обаче по-малко вероятно на фона това, че между поставената цена от семейство Глейзър и спряганите оферти се разминават сериозно. Другата възможност е да се стигне до трети кръг от нови разговори между заинтересованите звезди, след което и подаване на нов кръг от предложения.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация