Стилиян Петров изведе Селтик с капитанската лента в благотворителен мач срещу Ливърпул

21:21
Стилиян Петров изведе Селтик с капитанската лента в благотворителен мач срещу Ливърпул

Ливърпул надви Селтик с 2:0 в благотворителен мач между легендите на двата клуба, игран на “Анфийлд”. Стивън Джерард (38’-дузпа) и чилиецът Марк Гонсалес (46’) бяха точни за “червените”. Капитан на шотландския гранд беше Стилиян Петров, който беше сред футболистите, които изкараха най-дълго на терена, записвайки около 80 минути. Българинът стартира като централен защитник, а по-късно в мача мина в халфовата линия.

Мениджър на Ливърпул беше сър Кени Далглиш, който в кариерата си на футболист игра само за мърсисайдци и Селтик, заради което получи и топло посрещане от гостуващата агитка.

А феновете от Шотландия не бяха малко - около 4000, което се усети. На няколко пъти те освиркаха Джерард заради миналото му като мениджър на големия им враг Рейнджърс. Даже при попадението на Стиви Джи от наказателен удар в 38-ата минута, което падна на вратата пред сектора с феновете на “детелините”, към него полетяха предмети.

Нападателят Роби Кийн започна с екипа на Селтик, но през втората част поигра и с такъв на “червените”.

В часовете преди срещата представители на шотландците, начело с мениджъра в мача Пол Ламбърт, Стенли и Далглиш отдадоха почит пред мемориала на 97-те фена на Ливърпул, които загинаха в резултат на инцидента от “Хилсбъро” преди 30 години.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация