Мудрик: Лондон е син!

21:33
Мудрик: Лондон е син!

Привлеченият за близо 100 милиона евро в Челси украински национал Михайло Мудрик говори пред “Скай Спортс“ в навечерието на гостуването на страната си срещу Англия от квалификациите за Евро 2024.

"Ще отидем на "Уембли" не просто за да изиграем един мач. Ще отидем за победа. Ако искаш да спечелиш,  трябва да се опиташ да го направиш. Ако си дошъл за равенство или просто за да играеш, никога не се случва да спечелиш", започва той.

Мудрик отдава дължимото на рекордьора по голове за Англия Хари Кейн: "Много качествен играч. Не го познавам добре, харесва ми начинът, по който работи много, за да стане най-добрият голмайстор за всички времена на Англия".

Футболистът не пропусна да подчертае приятелството си със сънародника си от Арсенал Олександър Зинченко. "Със Зинченко често се шегуваме за Арсенал, Челси, какъв цвят е Лондон. Но аз го харесвам, той е много забавен и много добър. Прекарваме времето си заедно по позитивен начин", разказва Мудрик.

Запитан все пак какъв цвят е Лондон, Мудрик отговаря: “Лондон е син!“.

Украинският национал засегна темата и за бушуващата война в родината му: “Родителите ми все още са в Украйна. Всеки ден им се обаждам и ги питам за всичко, какво е положението сега, как са и всичко за това какво е положението сега в нашата страна”, казва той.

Мудрик е благодарен за подкрепата на феновете към Украйна. "Реакцията на феновете за мен е добра, защото някои хора ме питат за положението в Украйна. Някои хора се притесняват за ситуацията. Благодарен съм на тези хора, които помагат на Украйна, защото това означава много“.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация