В Байерн не били доволни и от дисциплината в отбора

17:38
В Байерн не били доволни и от дисциплината в отбора

Спортният директор на Байерн Мюнхен Хасан Салихамиджич отговори на снощното интервю на Йошуа Кимих и Леон Горетцка, които не са съгласни с твърдението на шефа си, че уволненият досегашен треньор Юлиан Нагелсман не е успявал да се справи със съблекалнята.

“Имаше известни дисциплинарни проблеми заради стила му на работа. Да, той е отличен треньор, но и тези проблеми бяха факт”, заяви Салихамиджич пред “Шпорт 1”.

“Не поставям под съмнение решението Нагелсман изобщо да стане треньор на Байерн - продължи директорът. - С него стигнахме до полуфиналите в Шампионската лига и всички бяхме убедени в неговия проект за развитието на тима. Имахме ли топ треньор? Да! Имаме ли топ състав? Да! Но играта на отбора не беше тази, която искахме. Представянето ни не отговаряше на възможностите ни. Кимих и Горетцка биха разбрали това”.

“И когато кривата на представяне тръгне надолу, се налага да вземеш решение. Наясно съм, че то не беше сред популярните, но го направихме в името на Байерн и като ръководство стоим зад него”.

“Най-важни бяха чисто спортните причини. Имахме сходни проблеми отново и отново. От предишния март насам редуваме силни изяви с етапи, в които не бяхме толкова убедителни. Ако знаехме какъв точно е проблемът, щяхме веднага да го разрешим. Но, разбира се, няма как да сменим целия отбор.”

“Задължение на треньора е да предава своите идеи за играта на футболистите по такъв начин, че те да се реализират на терена. Трябва да имаш ясна идея за нещата, особено в днешно време. Едно време, когато ние бяхме още футболисти, нещата не бяха толкова ясни, но днес вече всичко е доста по-детайлно. Наставникът е длъжен да проявява постоянство в поведението си и да бъде лидер.”

“През изминалите години в Байерн имаше доста треньорски рокади. Причината е, че от нас се очаква да печелим всеки мач. Все пак целите ни са високи. В същото време кръгът от подходящи наставници за нашия клуб е тесен. И тъй като в момента на пазара имаше един такъв свободен, се решихме да предприемем тази стъпка”, добави Салихамиджич.

Той съжалява, че новината за предстоящото уволнение на Нагелсман е станала достояние на медиите още в четвъртък. “Изтече информация през трети човек, но не знам който точно. Със сигурност обаче не беше от наша страна. Ние бяхме честни и се обадихме на Юлиан, за да му кажем лично решението си”, завърши спортният директор на баварците.

Томас Тухел вече зае мястото на Нагелсман и ще дебютира в събота в дербито срещу Борусия (Дортмунд).

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация