Официално: Тотнъм и Конте се разделиха по взаимно съгласие

07:39
Официално: Тотнъм и Конте се разделиха по взаимно съгласие

Антонио Конте вече официално не е мениджър на Тотнъм. Италианският наставник се е разделил с лоднончани по взаимно съгласие, съобщиха от клуба. По всичко личи, че тази раздяла е желана и от двете страни, които са се разбрали, че е време да поемат в различни посоки. До края на сезона "шпорите" ще бъдат водени от Кристиан Стелини, а негов помощник ще бъде Райън Мейсън.


"Можем да съобщим, че треньорът Антонио Конте се раздели с клуба по взаимно съгласие. Отборът се класира за участие в Шампионската лига през първия сезон под ръководството на Антонио. Благодарим му за свършената работа и му пожелаваме успех в бъдеще", обявиха от Тотнъм.


"Остават ни 10 мача в Премиър лийг и трябва да се преборим за място в Шампионската лига. Всички трябва да се стегнем. Всеки трябва да вдигне нивото и да направи така, че клубът да завърши възможно най-напред в класирането и да зарадваме нашите верни привърженици", сподели по този повод пък президентът на клуба Даниел Леви.


Конте постигна 41 победи в 76 мача начело на Тотнъм. Напоследък обаче представянето на тима не бе на особено високо ниво, като той отпадна от всички турнири, в които участваше и ще запише поредна година без трофей във витрината си. Капката, която преля чашата бе пресконференцията след равенството 3:3 със Саутхамптън, в която наставникът засипа с критики играчите си и клуба заради липсата на амбиции. От този момент като че ли за всички вече бе ясно, че раздялата е неизбежна.


Вече се спрягат доста имена за евентуален наследник на Конте начело на Тотнъм. Сред тях са Юлиан Нагелсман, Оливер Гласнер, Маурисио Почетино, Стив Купър, Роберто Де Дзерби, Луис Енрике и др.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация