"Фъргюсън ми предложи огромна сума пари, за да напусна Ман Юнайтед"

17:40
"Фъргюсън ми предложи огромна сума пари, за да напусна Ман Юнайтед"

Ирландецът Пол Макграт беше страхотен футболист, един от титулярите в защитата на Манчестър Юнайтед през 80-те години. Поради проблеми с алкохола и хазарта обаче кариерата му тръгва надолу. Някъде по това време на „Олд Трафорд“ се появява Алекс Фъргюсън. Легендарният шотландец не може да търпи лошия му нрав и решава да се отърве от него.

Ирландецът разкрива, че Сър Алекс дори му е предложил огромна сума пари, за да напусне клуба.

"Той ме повика в стаята си и обяви, че иска да спра да играя футбол. Каза ми, че иска да спра да пия и да залагам и че е готов да ми плати £100 000, за да завърша кариерата си и да се върна в Ирландия. Мислех сериозно да приема предложението, по онова време това беше огромна сума пари. Говорих със съотборниците си и в крайна сметка реших да остана да играя", разкрива Макграт 35 години по-късно.

Скоро след това ирландецът заминава за Астън Вила, където прекара следващите седем сезона.

"Действието на Фъргюсън не беше шок, защото тогава се държахме странно. Забавлявахме се малко, но прекалихме, затова той искаше да напусна клуба", призна Пол.

Защитникът на два пъти прави опит да посегне на живота си. През сезон 1989/90 г. той си преряза вените. Не успява, а след като се възстановява се връща на терена и играе с превръзки на ръцете, покриващи раните му.

Друг път изпива чаша пълна с препарат за почистване. Бързо се осъзнава и изпива огромно количество вода, преди да отиде в болницата. Лекарите били изумени, защото вътрешните му органи нямали сериозни увреждания.

„Не бях страхотен извън терена, защото не бях научен как да общувам и други подобни неща“, честен е Пол.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация