Икономична победа за Франция в гостуването на Република Ирландия (видео)

23:50
Икономична победа за Франция в гостуването на Република Ирландия (видео)

Франция не показа и малка част от бляскавата игра, с която разби Нидерландия преди няколко дни, но все пак записа втора победа в група В за Евро 2024, след като надделя с 1:0 над Република Ирландия на "Авива Стейдиъм". Бенжамен Павар реализира единственото попадение в 50-ата минута. "Петлите" отправиха само три точни удара в мача и накрая имаха нужда от две блестящи намеси на Майк Менян, за да си тръгнат с трите точки от Дъблин.

Промените в състава на Дидие Дешан в сравнение с мача с "лалетата" бяха три. Едуардо Камавинга стартира в халфовата линия за сметка на Орелиан Чуамени, а Банжамен Павар и Оливие Жиру започнаха вместо Жул Кунде и Кингсли Коман. Нападателят на Милан бе на върха на атаката, а Рандал Коло Муани се премести отдясно на нападението на "петлите". Отляво отново бе капитанът Килиан Мбапе.

Стивън Кели направи шест промени в сравнение с контролата с Латвия през миналата седмицата. Гавин Базуну се завърна на вратата, а Джон Игън зае титулярното си място в центъра на защитата. Шеймъс Коулман и Джош Кълън също започнаха. Джейсън Найт и Чиедози Огбене трябваше да атакуват по двата фланга, подкрепяйки Евън Фъргюсън, който действаше на върха на атаката.

Ирландците добре се справяха с набезите на Франция в началото и постепенно започнаха да пренасят играта по-често в половината на "петлите". Финалистът от последното световно първенство владееш повече топката, но в първите 25 минути нямаше никакви реални опасности за Базуну.

До почивката статуквото не се промени. "Петлите" не изглеждаха особено вдъхновени и в играта им липсваше енергия и интензитет. Домакините пък се хвърляха много по-сърцато в единоборствата и се опитваха да стигат до статични положения, при които да центрират топката в наказателното поле на съперника. Така полувремето завърши без нито едно голово положение и без нито един точен удар към една от двете врати.

Пет минути след подновяването на играта Франция поведе в резултата, но това не стана след драстична промяна в поведението на гостите. Поредната бавна атака на "петлите" в този мач изглеждаше приключила, след като подаване на Тео Ернандес бе пресечно пред наказателното поле от Кълен. Последвалият опит за пас на ирландците обаче бе лош и Павар отне, след което незабавно стреля от 20-инa метра. Топката срещна напречната греда и влезе във вратата на Базуну. Така французите поведоха с първия точен удар в мача.

В 69-ата минута Муса Диаби нанесе хубав удар с левия крак към далечния ъгъл, но Базуну се намеси добре и изби. В 76-ата минута стражът на Саутхамптън още веднъж реагира подобаващо и парира изстрел на Рабио. 

Франция не само не успя да надгради, но в последните минути Майк Менян спаси трите точки за "петлите" след две изключителни намеси. Първо стражът на Милан предотврати автогол на Кунде, който насочи топката към собствената си врата след центриране от корнер. При последвалия ъглов удар Менян изби виртуозно удар с глава и на Колинс.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация