Грузия устоя на натиска на напористите норвежци

21:14
Грузия устоя на натиска на напористите норвежци

Грузия и Норвегия завършиха 1:1 в  мач от група “А” от квалификациите за Евро 2024, игран в Батуми. Александър Сьорлот откри резултата за гостите в 16-ата минута, но Георгес Микаутадзе възстанови равенството в 61-вата минута. Норвежците, също като при загубеното гостуване на Испания, могат да съжаляват за пропуските, които направиха пред вратата на домакините, като определено и в този мач се усещаше липсата на голямата им звезда Ерлинг Холанд. Така след два изиграни мача скандинавците са едва с една точка, колкото имат и грузинците, които днес стартираха кампанията си.

Норвегия започна по-добре мача и логично поведе. В 15-ата минута Александър Сьорлот отправи чудесен далечен удар, който направи безпомощен вратаря на домакините. Няколко минути по-късно норвежците имаха шанс да удвоят аванса си, но в крайна сметка защитата на грузинците се справи и успя да предотврати опасността.

Домакините опитаха да отговорят, като десетина минута по-късно след корнер Джемал Табидзе стреля с глава, но неточно. Непосредствено след това пък Мартин Йодегор пробва късмета си, но не уцели вратата с шут. В 34-тата минута дойде едно от най-чистите положения в мача дотук. Ола Солбакен проби проби отдясно и сви към Мохамед Елиунуси, който стреля опасно, грузинският Гиорги Мамардашвили изби, след което топката попадна във Фредрик Аурснес, който направи непростим пропуск от непосредствена близост.

Пет минути Хвича Кварацхелия по-късно получи топката в наказателното поле на норвежците и отправи изстрел, който мина на сантиметри от горната греда на норвежкия страж Йоран Ниланд. При този резултат приключи и първата част.

Второто полувреме започна с натиск на грузинците. Така се случи и логичното, когато в 61-вата минута Георгес Микаутадзе надбяга защитата на Норвегия и не сбърка, останал сам срещу Ниланд - 1:1. Няколко минути по-късно норвежкият страж трябваше да спасява опасен удар на резервата Саба Лобжанидзе.

Десет минути по-късно Норвегия пропусна 100% възможност. Фредрик Аурснес стреля от непосредствена близост, но последва страхотно спасяване на Мамардашвили, който спаси сигурен гол. Норвежците пропиляха още едно много чисто положение, когато удар на Сьорлот бе блокиран, топката попадна в Мартин Йодегор, който направи непростим пропуск, като  успя да уцели вратата от малкото наказателно поле. Грузинците пък отговориха с опасен удар на Хвича Кварацхелия, който мина встрани от норвежката врата. До края на срещата норвежците имаха претенции за дузпа, но те не бяха уважени от главния съдия и мачът завърши при равен резултат.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация