Меси наниза хеттрик за 17 минути и счупи нов рекорд (видео)

05:57
Меси наниза хеттрик за 17 минути и счупи нов рекорд (видео)

Аржентина разгроми със 7:0 Кюрасао в контрола, играна в Сантиаго дел Естеро. Пет от головете паднаха още до почивката, а три от тях бяха дело на суперзвездата Лионел Меси. 35-годишният капитан на "гаучосите" заби хеттрик за 17 минути и стана първият световен шампион със 100 гола за страната си. Попаденията на Меси за Аржентина вече са 102. С тях той се доближи до Али Даеи, който заема второто място сред футболистите с най-много голове на ниво национални отбори. Бившият нападател на Байерн (Мюнхен) приключи кариерата си със 109 гола за Иран, а над всички в тази класация е Кристиано Роналдо със своите 122 попадения за Португалия.


Преди няколко дни аржентинците победиха само с 2:0 Панама в първия си мач след спечелването на световната титла. Тогава Меси отбеляза втория гол в заключителните секунди на мача, а за Панама игра халфът на Етър Мартин Моран. Днес титуляр за Кюрасао беше бившият футблист на ЦСКА - София Върнан Анита, а в 73-ата минута на терена се появи и защитникът на Локомотив (Пловдив) Джовани Трупе. 

 

Първата опасност създаде Меси в 10-ата минута, но неговият удар срещна крака на противников бранител, след което вратарят Елой Ром изби в корнер. Малко по-късно стражът на Кюрасао още веднъж отрази шут на "десетката" на Аржентина. В 21-ата минута обаче Ром нямаше какво да стори, след като Джовани Ло Селсо комбинира с Меси, той финтира двама защитници и прати топката до гредата за 1:0.

 

В 23-ата минута футболист на Кюрасао изби кълбото от самата голлиния, но при добавката Нико Гонсалес направи резултата 2:0. Третото попадение беше дело на Меси в 33-ата минута след асистенция на Гонсалес и прецизен удар в далечния ъгъл. 


Четвъртия гол вкара Енцо Фернандес с бомбен шут извън наказателното поле. Не след дълго отново Ло Селсо изведе Меси сам срещу вратаря и капитанът на "гаучоасите" безпроблемно оформи хеттрик номер 57 в кариерата си.


Малко след почивката в игра за Аржентина влязоха Родриго Де Пол, Есекиел Паласиос и Хуан Фойт. Световните шампиони намалиха оборотите, но с появата на Ди Мария и Дибала отново заградиха съперника и успяха да стигнат до още два гола. 


В 76-ата минута "домакините получиха дузпа, като Меси преотстъпи изпълнението на Ди Мария и той реализира от бялата точка за 6:0. Последното попадение отбеляза Гонсало Монтиел в 87-ата минута след пас на Дибала. 


След края на мача Меси си размени фланелката с вратаря на гостите, а после получи специална награда по повод достигането на 100 гола с екипа на Аржентина

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация