Бербатов: Не сме показали всички свои идеи, защото знаем, че ще бъдат взети

16:57
Бербатов: Не сме показали всички свои идеи, защото знаем, че ще бъдат взети

Димитър Бербатов, който продължава борбата за президентския пост в Българския футболен съюз, е специален гост в предаването "Гостът на Sportal.bg", където говори за последните резултати на "лъвовете" и актуалните теми около родния футбол.

Голмайстор №1 в историята на националния отбор сподели, че той и неговият екип имат много идеи, които могат да реализират, ако поемат управлението на футболната ни централа. Бербатов добави, че настоящото ръководство на БФС е присвоило много от техните идеи и определи това действие като мързеливост.

"Трябва да стимулираш клубовете да дават път на младите футболисти. Слушах мнения на ръководни фактори, че отборите играят с много чужденци. Кой прави правилата за това? Ти определяш правилата и можеш да коригираш колко чужденци извън Европейския съюз да играят. 

Много наши идеи бяха присвоени от сегашното ръководство. Не сме показали всички свои идеи, защото знаем, че ще бъдат взети. Ние се трудим толкова и някой друг на нашия гръб опитва да изглежда добре. Това е мързеливост", сподели бившият футболист на Манчестър Юнайтед.

"Представи си, ако ние сме в управлението, колко идеи могат да бъдат реализирани. Аз не искам да си позволя да ги казвам, защото те отново ще бъдат взети и по този начин ще чистим имиджа на хора, които 15 години са там, където не трябва да бъдат. Така някои хора могат да бъдат заблудени и да им дадат още един шанс. Ние се борим за честен и прозрачен Конгрес, на който клубовете решават. 

В самите клубове има страх и е трудно да бъде изваден. Самите клубове виждат какво се случва с националния отбор. Не можеш да вярваш постоянно на лъжи, които не се случват. Ако имаш добрата база, ти няма да отидеш в Узбекистан или Ирак, с цялото ми уважение към тези държави, а ще отидеш в Германия или Англия. Когато се върнеш в националния отбор, ще си по-подготвен", допълни Бербатов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация