Клас 2023 със сериозно звездно присъствие

17:12
Клас 2023 със сериозно звездно присъствие

Клас 2023, който ще бъде приет в "Залата на славата" на Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада, се очертава като един от тези с най-сериозно звездно присъствие в последните години, стана ясно от резултатите, обявени от ръководството на залата в Спрингфийлд.

Сред тези, които ще получат най-високото индивидуално отличие в баскетболния свят, са лидерът на Маями Хийт Дуейн Уейд, легендата на Далас Маверикс Дирк Новицки, дългогодишният център на Лос Анджелис Лейкърс Пау Гасол, моторът на Сан Антонио Спърс Тони Паркър, както и Грег Попович, устремил се към рекорда за най-много победи в историята на НБА като старши треньор на Сан Антонио.

Бившата баскетболистка Беки Хамън, която има шест участия в "Мача на звездите" в Женската национална баскетболна асоциация, а през миналия сезон изведе Лас Вегас Ейсис титлата като старши треньор, също ще бъде част от Клас 2023.

Приемането в "Залата на славата" на Паркър, Попович и Хамън, която няколко години бе помощник-треньор в щаба на Сан Антонио, ще направи предстоящата церемония особено специална за феновете на "шпорите", след като в предишните няколко години най-високата чест бе отдадена и на Тим Дънкан и Ману Джинобили, които бяха другите двама баскетболисти в основата на спечелените пет титли от тима в периода от 1999 до 2014 година.

Новицки, който е смятан от мнозина за най-добрия европейски баскетболист на всички времена, прекара цялата си кариера в тима на Далас Маверикс, с който спечели и единствената засега титла в клубната история през 2011 година. Германецът има и 14 участия в "Мача на звездите", а през 2007 година бе определен за "Най-полезен играч" в НБА.

Въпреки безспорните си успехи, Новицки може да бъде засенчен на церемонията от Дуейн Уейд, който изведе Маями до титлите през 2006, 2012 и 2013 година. Уейд е 14-кратен участник в "Мача на звездите" и осем пъти е избиран в "Идеалния отбор на НБА".

Освен с французина Паркър и с германеца Новицки, европейското присъствие ще бъде подсилено и с Пау Гасол. Испанецът прекара 6,5 години в тима на Лос Анджелис Лейкърс, с който спечели два пъти титлата - през 2009 и 2010 година.

Гасол е шесткратен участник в "Мача на звездите", а освен това е и реализатор номер 1 в историята на европейски първенства по баскетбол. С националния отбор на Испания той спечели световната титла през 2006 година, както и три европейски титли.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация