Обвиниха в изнасилване и световен шампион с Аржентина

17:26
Обвиниха в изнасилване и световен шампион с Аржентина

Аржентинският национал Гонсало Монтиел от Севиля е поредният футболист, който е обвинен в изнасилване. Става дума обаче за събитие отпреди повече от четири години, но предполагаемата жертва, която е аржентинка, едва сега е сезирала властите.

Според версията на дамата, чието име се пази в тайна, Монтиел я поканил на парти в дома си за рождения си ден на 1 януари 2019 година в квартал “Ла Матанса” в Буенос Айрес. За пред родителите си той поискал от нея двамата да се преструват на двойка. Преди това двамата са се били виждали само два пъти.

По това време Монтиел е играч на Ривър Плейт.

Жената отива на партито и само помни, че там е изпила две питиета. След това тя твърди, че в един момент през последвалата нощ се събудила на улицата пред въпросната къща на футболиста, заради което подозира, че е била упоена.

Дамата отива в болница, където лекарите отчитат, че с нея е бил осъществен сексуален акт. Жената не знае дали само един или няколко човека са се възползвали от нея тогава.

Пред Radio 10 нейният адвокат Ракел Лейенда разясни и защо прокуратурата е била сезирана чак сега - повече от четири години по-късно и то след като Монтиел нашумя, ставайки част от националния отбор, който спечели световната титла. Според обяснението дамата се е страхувала, защото през този период е получавала заплахи, включително и от майката на играча.

Гонсало Монтиел вкара победната дузпа за Аржентина във финала срещу Франция в Катар. 

В момента разследван за евентуално изнасилване е и Ашраф Хакими от Мароко, а дълго време такъв беше и Мейсън Грийнууд от Манчестър Юнайтед, но обвиненията срещу него бяха свалени.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация