УЕФА ще се помири с Ювентус, ако клубът се откаже от Суперлигата

16:34
УЕФА ще се помири с Ювентус, ако клубът се откаже от Суперлигата

В УЕФА са готови да подадат ръка на Ювентус и да се помирят с клуба, в случай че той се откаже от проекта за сформиране на Европейска суперлига, пише “Гадзета дело спорт”.

Смяната на ръководството на “Старата госпожа” е първата стъпка към помирението, но от евроцентралата очакват торинският гранд да изостави идеята за Суперлигата, ако иска то да стане факт. Взаимоотношенията между двете страни са обтегнати от две години насам, когато беше обявен този проект, а впоследствие само Ювентус, Реал Мадрид и Барселона не пожелаха да се откажат от него сред всички първоначални клубове, заявили желанието си да участват в потенциалния нов турнир. Напускането на Андреа Аниели като президент на “бианконерите” обаче дава възможност за примирие между Юве и УЕФА. От евроцентралата искат италианският клуб да обяви раздялата си проекта за Суперлигата преди решението по делото в Европейския съд в Люксембург относно обвиненията за монопол върху европейския футбол, което трябва да стане ясно през този или следващия месец.

От изданието добавят, че в Нион вече са получили цялата документация от прокуратурата в Торино във връзка с разследването Prisma срещу Ювентус, заради което клубът може да бъде изваден от евротурнирите за поне един сезон, ако бъде признат за виновен в нарушаване на Финансовия феърплей и неспортсменско поведение.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация