Извънредно от последните минути: ББС Спорт: Юрген Клоп е уволнен от мениджърския пост на Ливърпул!

20:25
Извънредно от последните минути: ББС Спорт: Юрген Клоп е уволнен от мениджърския пост на Ливърпул!

Юрген Клоп официално не е мениджър на Ливърпул! Новината бе съобщена преди минути от спортния отдел на британския медиен гигант ББС. Според информацията на германския наставник му е било съобщено, че повече няма да води "червените" лично от президента на клуба Том Вернер.

По всичко личи, че раздялата е продиктувана от изключително лошия сезон, който Ливърпул има, а последната капка, с която чашата на търпението на ръководните фактори е преляла, е днешната тежка загуба от Манчестър Сити. Вернер е обяснил на Клоп, че отборът изглеждал изчерпан откъм идеи на терена, у футболистите липсвало желание и мотивация, което рефлектирало върху резултатите им на терена.

Любопитното е, че най-гласовит относно треньорската смяна не е бил някой от висшия мениджмънт на "Фенуей Спортс Груп" като Джон Хенри, Том Вернер или Майкъл Гордън, а американската баскетболна суперзвезда ЛеБрон Джеймс. Краля, който е миноритарен собственик, от много време недолюбвал Клоп и бил твърд в позицията си, че не иска той да води Ливърпул. Успехите на германеца проваляли плановете на Джеймс за уволнението му. През настоящата кампания обаче всички козове отишли в ръцете на лидера на ЛА Лейкърс, след като мърсисайдци няма как да спечелят нито един турнир, в който участват, а най-вероятно ще се провалят в опита си да се класират и за Шампионската лига.

Според ББС минути след края на мача със Сити е имало спешна виртуална среща на ръководните лица във "Фенуей", на която единодушно е взето решение Клоп да бъде освободен от поста си, а на Вернер е възложена задачата да му съобщи неприятната новина.

Юрген Клоп застана начело на Ливърпул през октомври 2015 г., заменяйки Брендън Роджърс. Под негово ръководство Ливърпул преживя истински ренесанс, печелейки Шампионската лига (18/19), Суперкупата на Европа (2019), Световното клубно първенство (2019), Висшата лига (19/20), Карабао къп (21/22), ФА къп (21/22) и Къмюнити шийлд (2022).

В ерата "Клоп" Ливърпул се превърна отново във фактор на домашната и международната сцена и въпреки че спечели титлата само веднъж, беше достоен опонент на Манчестър Сити на Пеп Гуардиола и доминираше срещу останалите тимове от Висшата лига.

След като новината се разпространи мълниеносно по целия свят, логично започнаха да се спрягат доста имена за евентуален наследник на Юрген Клоп. Сред тях се открояват тези на Юлиан Нагелсман, Маурисио Почетино, Стивън Джерард и др.

Честит 1-ви април, уважаеми читатели на WINNER.BG!

Екипът ни ви пожелава да бъдете здрави, щастливи и усмихнати напук на трудните времена, в които ни се налага да живеем.

На Ливърпул и великия Юрген Клоп - дълга и ползотворна съвместна работа и бързо преодоляване на кризата, в която се намират!

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Chelsea_bs
01.04.2023 22:08

Само дето в BBC няма такова нещо. Кой от вас е с платена дипломата, некадърни журналя?

Chelsea_bs
01.04.2023 23:20

Ахахаха нещо смислено казал ли си от 2 години? Само плямпаш без дори и мач да гледаш. Как става, че хем не гледаш, хем си компетентен?
Дърпай ти с маймунските си изказвания.

darklight
01.04.2023 23:07

Така ли, бе, тъпак? Вземи ти да изчезнеш с неандерталските си първобитни коментарчета.

Chelsea_bs
01.04.2023 22:58

Мерси, че ми каза, Дарк Тъпак.Аз мислих, че е КОледа.
Аре, дърпай и изчезвай.

darklight
01.04.2023 22:22

Първи април е, бе, хобит.