Пике: Завистта царува в този свят

13:47
Пике: Завистта царува в този свят

Бившият капитан на Барселона Жерард Пике даде интервю пред близкия до клуба журналист Жерар Ромеро. В него той говори по различни теми, включително евентуалното завръщане на Меси, казусът с Ансу Фати, припомня си случки, когато е бил действащ футболист, както и за философията си за живота.  Пике не подминава темата и за раздялата си с певицата Шакира.

За завръщането на Меси

“Познавам Рафа Юсте (б.ред. - вицепрезидент на Барселона, който призна за предприет контакт с Меси) и знам какъв е той. Той е много добър човек и винаги ще ви каже това, което искате да чуете. Той е страхотен човек и ще подбере правилните думи, за да каже това, което искате да чуете. От този момент нататък, доколкото знам, това е всичко. Очевидно за всички фенове на Барселона би било невероятно Лео да се върне, но идва момент, в който толкова много насилване на ситуациите може да бъде контрапродуктивно. Аз бих оставил всичко да тече от само себе си, да бъде естествено. Ако в крайна сметка се наложи да си тръгне от ПСЖ, той ще си тръгне. Ако има намерение и от двете страни, една операция в света на футбола винаги може да бъде осъществена, стига и двете страни да искат това да се случи, а само времето ще покаже”.

За оплакванията от бащата на Ансу Фати

"Аз имах невероятна среда и контекст, но това, което се случва в днешно време с повечето играчи, е, че футболът излиза на улицата. Има много хора, които нямат образование, за разлика от Съединените щати, където трябва да се учи в университет. Но тук футболът идва от улицата и се нуждаеш от структура, ако имаш определено ниво и определен размер на приходите.

Като не си подготвен, се обграждаш с хора, на които имаш доверие, с роднини, които обикновено не са подготвени, и не казвам това заради Фати, познавам баща му и той изглежда добър човек. Но като цяло баща ти и брат ти не са учили за агенти и започват да преговарят с клубове, а те не са подготвени. Но ти си мислиш, че ако искаш агент да вземе парите, предпочиташ някой от семейството ти да го направи. Но трябва да се поставиш в ръцете на някой, който е подготвен".

За времената в Барселона и отношенията с Пеп Гуардиола

“По времето на Пеп всеки ден излизах да се забавлявам, освен в дните на мачовете и предния ден. Винаги излизах и тогава Пеп ми казваше да не го правя, но аз продължавах да излизам и тогава той ме намираше навън и не ме включваше в групата за мача. Но ние имахме страхотни отношения.

Веднъж в Барселона беше много студено, но аз носех къси ръкави. Появи се снимка, на която съм в снега и съм с къси ръкави. Пеп я видя и ми се скара, глоби ме, не ме повика за мача и ме накара да платя яденето на отбора, тъй като излагах здравето си на риск.

Два дни след като бяхме отстранени от Копа дел Рей през сезона срещу Севиля, отидох на парти и Пеп ме забеляза. Той ми се скара, глоби ме и не ме включи в следващия мач."

Пуйол беше в Барса от 11 години и никога преди това не си беше позволявал да се забавлява прекалено. Един ден го поканих и той прие. Той излезе два пъти с мен и тогава в медиите се появи слух, че Пуйол купонясва много. Той се ядоса и повече не излезе да се забавлява (смее се)”.

За медиите и феновете в Барселона

“Медиите и феновете в Барселона са страстни. Ако отборът загуби мач, те ще потърсят всякаква причина, която няма нищо общо с футбола. Не можеш да излезеш на вечеря, защото на следващия ден, ако загубиш мач, ще кажат, че това е станало, защото си отишъл на вечеря в ресторант.  “Този играч е разсеян, защото някой отбор се интересува от него”. “Отборът е загубил, а той е отишъл на вечеря в ресторант” - това са оправданията и обвиненията.

За философията си за живота

"Завистта царува в този свят. Не можеш да контролираш това, което правят другите, но можеш да контролираш това, което правиш ти. Трябва да живеете своя живот. Престанете да се притеснявате, оставете хората да правят това, което искат да правят. Защо трябва да критикувате? Винаги трябва да изказвате мнение. Това е моят и твоят ши*ан живот.

Родени сме да правим каквото искаме. Ако другите не са съгласни, не ме интересува. Ако си известен, се опитват да намерят недостатъци в теб. Ако си успешен, това е, защото имаш много пари. Ако не сте успешен, значи сте неудачник. Винаги е едно и също. Живейте си живота.

Тези нови поколения, натискът, на който са подложени, заради това как изглеждат, как хората ги виждат, социалните медии... Всички тези неща. Вървим по един ши*aн път в обществото. Оказваме натиск върху хората... Деца, които  го преживяват тежко заради това. Оставете ги да живеят."

За Шакира

"Не знаете какви критики получих от нейните фенове... Те бяха огромни. Но на мен изобщо не ми пука. Не ги познавам в реалния живот, те нямат никакъв живот и умеят само да критикуват, те са като роботи. Защо трябва да им отдавам някакво значение?".

Това, че не обръщам много внимание на критиките, които получих от феновете на бившата ми партньорка Шакира, е много здравословно. Ако правя от това голяма работа, ще съм умрял. Много пъти в кариерата си съм си мислел, че ако ме критикуват, а аз придавам значение на това, ще е послание, че са спечелили”, завършва Пике.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация