Бербатов: Винаги съм знаел, че бъдещето ми е свързано с България

16:49
Бербатов: Винаги съм знаел, че бъдещето ми е свързано с България

Бившият капитан на националния отбор Димитър Бербатов гласува в българското посолство в Лондон. Шампионът на Англия с Манчестър Юнайтед участва на форума Bulgaria Wants You, имащ за цел да мотивира българската общност да се върне и да работи в България. Бившата звезда на "червените дяволи", Тотнъм, ЦСКА, Байер (Леверкузен) и Монако беше заедно с княз Кирил Сакскобургготски и актьора Димитър Маринов.

"Още когато играех футбол, беше в съзнанието ми и знаех, че един ден ще се върна в България, за да дам обратно на страната си, на младежта, на децата. Неслучайно имам фондация от 15 години, която подкрепя талантливите деца. Винаги съм знаел, че бъдещето ми е свързано с България. Всеки води битки, не трябва да ни плашат тези неща. 

Дори хората, живеещи в чужбина, да решат да останат зад граница, те все пак представляват България, остават си българи. Навиците, които са придобили в България си остават - добри или лоши, надявам се повечето да са добри. А ако са научили хубави неща и решат да се върнат да ги приложат в България, това ще бъде хубаво за всички нас", сподели Бербатов пред "24 часа". 

"Не мога да кажа на някого "върни се" или "остани" - всеки сам си прави избора, както днес правим собствения си избор. Надявам след толкова много избори в политиката най-накрая да се стигне до разумно решение, което да е добро за България, за да може да има една стабилност и страната да се развива", добави легендарният нападател.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация