"Екип": Меси напуска ПСЖ след края на сезона

06:36
"Екип": Меси напуска ПСЖ след края на сезона

Лионел Меси почти сигурно ще напусне Пари Сен Жермен след края на сезона, твърди “Екип”. Авторитетното издание посочва няколко причини за промяната в плановете на аржентинската звезда. До неотдавна се считаше, че той е готов да подпише нов договор с парижани, но сега ситуацията е различна. 


На първо място, между двете страни има финансови разминавания. Бащата на Меси и президентът на ПСЖ Насер Ал-Хелаифи няколко пъти са говорили по темата, но без да стигнат до разбирателство. Едно от задължителните условия за оставането на Лео на “Парк де Пренс” е той да се съгласи да намали заплатата си, но световният шампион не е съгласен на подобен вариант. 


Важен фактор е и желанието на Меси да се завърне в Барселона. В последните дни се появиха индикации, че каталунците полагат усилия в тази посока, макар още да не са отправили конкретно предложение към аржентинеца. 


През уикенда Меси беше освиркан от част феновете на ПСЖ при домакинската загуба от Лион (0:1). При излизането си нападателят не поздрави публиката, а директно се прибра в съблекалнята. 


От началото на сезона 35-годишният аржентинец записа 24 мача в Лига 1, като в тях отбеляза 13 гола и направи 13 асистенции. Неговият договор с ПСЖ изтича през лятото.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация