Левски наказа Витоша с четири гола (видео)

17:28
Левски наказа Витоша с четири гола (видео)

Левски“ победи „Витоша“ (Бистрица) с 4:0 в контролен мач, който се игра на терен №2 на стадион "Георги Аспарухов". Това бе последната проверка от паузата в първенството. Точен от дузпа в 45-ата минута бе Рикардиньо, Уелтън се разписа в 66-ата, в 73-ата Паскалев си отбеляза автогол, а Попов покачи на 4:0 в 76-ата минута.

Първото добро положение се откри пред „Левски“ в 9-ата минута. Топката стигна до Роналдо в наказателното поле, той стреля към близкия ъгъл, но право в левия страничен стълб.

„Левски“ получи правото да изпълни пряк свободен удар от границата на наказателното поле в 21-ата минута. Ивелин Попов изпълни статичното положение и шутира, но топката прелетя над напречната греда.

След рикошет топката попадна в краката на Рикардиньо, който преодоля Слави Паскалев и шутира в 26-ата минута, но право в десния страничен стълб на вратата, пазена от Калоян Петков.

Уелтън напредна с топката в краката и навлезе през средата в 28-ата минута, след което шутира, но топката прелетя покрай десния страничен стълб.

Само минута по-късно отново бразилецът се оказа на стрелкова позиция в наказателното поле, но и този път ударът му намери очертанията на вратата на гостите.

Уелтън навлезе с дрибъл в наказателното поле на Витоша в 35-ата минута отдясно и шутира в горния десен ъгъл, но Калоян Петков се разтегна и отрази по впечатляващ начин.

Рикардиньо шутира от средна дистанция в 37-ата минута в долния ляв ъгъл, но отново намеса на стража на гостите се оказа ключова.

На контраатака Рикардиньо сви топката за Ивелин Попов, който шутира в 45-ата минута, но топката рикошира в ръката на футболист на „Витоша“. Рикардиньо се нае с изпълнението и с изстрел в средата на вратата откри резултата.

„Левски“ започна силно и второто полувреме. Патрик-Габриел Галчев напредна с топката в краката и попаде успоредно на голлинията, но нямаше футболист на "сините", който да засече в опразнената врата в 53-ата минута на двубоя.

Ивелин Попов намери Рикардиньо в наказателното поле в 54-ата минута. Бразилецът овладя и шутира, но ударът му бе блокиран.

Цунами изведе Уелтън зад гърба на отбраната в 66-ата минута. Бразилецът прехвърли стража на „Витоша“ с елегантно докосване, след което чукна топката с глава в мрежата, за да удвои аванса на „Левски“.

Най-чистото положение пред вратата на "сините" се откри пред Кристиян Димитров в 68-ата минута, когато той бе изведен сам срещу Иван Андонов и шутира, но младият страж на „Левски“ се намеси и отрази.

Ивелин Попов проби през средата и подаде надясно за Роналдо. Той прати топката в наказателното поле, където в опита си да изчисти топката Слави Паскалев засече топката в собствената си врата в 73-ата минута.

Цунами центрира за Рикардиньо в 76-ата минута. Нападателят овладя топката прехвърли стража, а Ивелин Попов навлезе в наказателното поле на гостите от втора позиция и чукна топката във вратата, за да реализира четвъртия гол за "сините".

Левски - Витоша 4:0

1:0 Рикардиньо 45' (д.)

2:0 Уелтън 66

3:0 Слави Паскалев 73' (аг.)

4:0 Ивелин Попов 76'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация