Анчелоти: За мен е чест да съм начело на Реал Мадрид

20:40
Анчелоти: За мен е чест да съм начело на Реал Мадрид

Старши треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти напомни какви успехи е постигнал воденият от негов отбор. Носителят на трофея в Шампионската лига е на прага на битките от четвъртфиналите, където за втора поредна година се изправя срещу Челси. Първата среща е в сряда вечер на “Сантиаго Бернабеу”. Наставникът отхвърли възможността да се завърне начело на лондончани, след като и неговото име беше сред спряганите.

“За мен да водя този тим е просто нещо невероятно - заяви италианецът. - Справям се добре начело на Реал, нещата се получават. Ако този сезон стигнем до трофея в турнира за Купата на краля, този състав ще е спечелил всичко възможно през последните две години. А има клубове, които не са постигали това през цялата си история”.

“За мен е чест да съм начело на Реал Мадрид. Обещавам, че ще се опитам да завоюваме всеки един възможен трофей. Всички в отбора сме най-добри приятели. Виждам, че момчетата се разбират отлично. Знаят кога да се шегуват, но и кога да са бъдат сериозни. Понякога всички се забавляват, но когато трябва да бъдат сериозни, не е нужно да им го казвам”, продължи Анчелоти.

През миналия сезон Реал едва преодоля Челси, независимо че беше спечелил първата среща в Лондон с 3:1. На реванша англичаните поведоха с 3:0, но след продължения “лос меренгес” все пак успяха да се наложат. Сега положението при “сините” не е цветущо, защото те смениха мениджъра си заради слаби резултати. Временно начело на отбора е Франк Лампард, на когото Карлето беше треньор по време на своя престой на “Стамфорд Бридж”.

“Разбира се, че ми е мъчно да гледам Челси в това положение. Аз съм фен на клуба, защото там имах страхотни моменти. Дали обаче бих се върнал там като мениджър? Не, надявам се Лампард да свърши отлична работа. Той няма моя опит, защото аз съм на 63 години, а той е на 44 години. Но промяната там няма да стане от днес за утре. Франки е пълен професионалист. Той знае какво може да се случи в тези големи мачове и знае как да подготви отбора си за това. А и в Челси е пълно с класни футболисти”, смята Анчелоти.

Бившият треньор на Милан не приема твърденията, че през миналия сезон Реал е стигнал до върха в ШЛ с късмет: “Беше ни много трудно и срещу Челси, и срещу Манчестър Сити, но в нито един момент не се предадохме. Постигнахме обрати, защото бяхме по-силни от съперниците. Заслужавахме да стигнем до купата”.

Анчелоти уточни, че ще продължи да разчита на Дейвид Алаба като централен защитник, което означава, че срещу Челси сега вляво на отбраната ще бъде или Едуардо Камавинга, или Начо Фернандес.

Наставникът призова и да се подходи с уважение към Федерико Валверде, който преди дни удари играч на Виляреал заради предполагаеми обиди от негова страна. Сега халфът на Реал рискува да бъде наказан. Треньорът даже разкри, че уругваецът ще бъде титуляр утре. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация