Барселона насрочи пресконференция в понеделник по случая "Негрейра"

11:20
Барселона насрочи пресконференция в понеделник по случая "Негрейра"

"Случаят Негрейра", както стана известен един от най-големите скандали във футбола в последно време, продължава да вълнува и да предизвиква много противоречиви реакции. Както вече стана ясно и бе признато дори от ръководни фактори в Барселона, каталунците са платили над 7 милиона евро в период от 17 години на бившия вицепрезидент на съдийската комисия. 

Новите разкрития на пресата в Испания гласят, че фирмата на Негрейра "Даснил 95" е получавала плащанията за своите доклади свързани с реферите, които са били категоризирани като връзки с обществеността в разходната част на клуба. Казусът продължава да е обект на разследвания от УЕФА, както и от властите в Испания, като са предявени обвинения за продължителна корупция в света на спорта, а самият шеф на европейската футболна централа преди дни заяви, че това е една от най-сериозните ситуации, на които е бил свидетел. 

От Барселона продължават да са категорични, че са абсолютно невинни и няма никакви поводи за притеснения, а цялата ситуация е опит за очерняне на каталунците от техни противници. Клубът насрочи и пресконференция в понеделник сутрин, когато Жоан Лапорта ще застане пред медиите и ще даде отговор на въпросите, свързани със случая "Негрейра", както и ще представи резултатите от вътрешното разследване.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация