Динко стана треньор на Роналдо в Саудитска Арабия

21:07
Динко стана треньор на Роналдо в Саудитска Арабия

Отборът на Кристиано Роналдо в Саудитска Арабия Ал Насър Рияд уволни треньора Рюди Гарсия в четвъртък, след по-малко от година начело на тима, съобщи "Ройтерс". Това решение е взето от шефовете на тима заради напрежение в съблекалнята и става броени дни преди ключовия мач срещу шампиона Ал-Хилал. Гарсия, който е бивш треньор на Олимпик Марсилия и Рома, критикува играчите след равенството с Ал Фейха (0:0) миналата неделя. 

"Резултатът е лош, не съм доволен от играчите", каза той тогава. Местните медии твърдят, че отношенията на Гарсия с играчите са довели до раздялата, както и недоволството от стила на игра на отбора. Ал Насър, който подписа сделка с Роналдо за повече от 200 милиона долара, спечели 7 точки от последните си 4 мача, като се смъкна на второ място в класирането - на три точки зад Ал Итихад. 

До края на първенството остават седем кръга. Ал Насър загуби финала за Суперкупата на Саудитска Арабия от Ал Итихад през януари и не е печели срещу никой от преките си конкуренти - Ал Итихад, Ал Хилал и Ал Шабаб. До края на сезона Роналдо и компания ще бъдат водени от досегашния наставник на тима до 19 години Динко Йеличич.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация