Трансферът на Стоичков е третият най-значим в историята на Барселона

20:32
Трансферът на Стоичков е третият най-значим в историята на Барселона

Христо Стоичков беше избран от феновете на Барселона за номер 3 в престижна класация на каталунския вестник "Спорт". Според привържениците на "лос кулес" българската знаменитост е в челната тройка на най-значимите трансфери в историята на клуба от "Камп Ноу".

Първи в подреждането е бразилският техничар Роналдиньо, втори остана митичният Йохан Кройф, а след двамата е Камата. "Стоичков е записал името си със златни букви в историята на Барселона, след като помогна много за първата КЕШ на отбора. Освен това има 117 гола в 255 мача. Христо подписва с Барса в началото на 90-те години, след два паметни мача с ЦСКА срещу каталунците в европейските клубни турнири. Цената му е четири милиона долара, които по онова време са доста пари", пише "Спорт".

След голмайстора на Мондиал'94 се нареждат фигури като Луис Енрике, Луис Суарес, Дани Алвеш, Диего Марадона, Роналдо, Ривалдо, Неймар, Роналд Куман, Луиш Фиго и Тиери Анри. Лионел Меси пък не беше включен в гласуването на феновете, защото се води юноша на Барселона, привлечен при "блаугранас" още като дете.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация