Меси и Мбапе са сред стоте най-влиятелни хора в света за 2023

14:41
Меси и Мбапе са сред стоте най-влиятелни хора в света за 2023

Двете най-големи звезди на Пари Сен Жермен Лионел Меси и Килиан Мбапе попаднаха в тазгодишната класация на престижното американско списание „Тайм“ за стоте най-влиятелни хора в света.

Меси триумфира със световната титла на Мондиал 2022 като капитан на Аржентина и спечели „Златната топка“ на турнира, а Мбапе изведе Франция до финала, където заби хеттрик и завърши като голмайстор номер 1 на Световното първенство в Катар. Аржентинецът е включен в категорията „титани“, а французинът намира място в категорията „иноватори“.

„Няма нужда да изброяваме тук головите рекорди и спечелените титли на Лионел Меси. Той дриблира като вълшебник, а пасовете му са произведения на изкуството. Неговите осведоменост и предвидливост са отвъд разбиранията“, пише легендарният тенисист Роджър Федерер за Меси. „Новоизпеченият капитан на Франция по футбол не е човек, който крие своите емоции. През декември, два дни преди неговия 24-ти рожден ден, светът видя как той се свлече съкрушен на терена в Катар, след като вкара три гола, но се размина със своя втори триумф на Световно първенство“, гласи част от текста на списанието, посветен на Мбапе.

Освен тях двамата, „Тайм“ включи още четирима спортисти в своята класация: баскетболистката Бритни Грайнър, световната номер 1 в женския тенис Ига Швьонтек, най-добрата скиьорка в алпийските дисциплини Микаела Шифрин и звездата в американския футбол Патрик Махоумс.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация