Млад български треньор започна стаж в Шамрок Роувърс

15:16
Млад български треньор започна стаж в Шамрок Роувърс

Младият български треньор Николай Георгиев кара своя стаж по специалността в най-популярния клуб в Република Ирландия – Шамрок Роувърс. 25-годишният вратар Георгиев е добре познато име в българския футбол, най-вече покрай спечелените баражи за място в efbet Лига с Витоша (Бистрица), където буквално отказа противниците от Нефтохимик и Локомотив (София). Но в един момент решава да сложи край на кариерата си и да се отдаде на образованието си.

В момента той е студент първа година в Юнивърсити & Колидж Дъблин (ЮСД), но футболът няма как да остане на заден план в неговото ежедневие.

"Окачвайки ръкавиците през 2021-а година, бях изправен пред дилема. Дали да поема по пътя като треньор на вратари, или да задълбоча в кондиционната подготовка. Избрах второто тогава и едногодишният ми престой в Ботев (Враца) именно като кондиционен треньор беше безценен. Впоследствие път, когато дойдох в ЮСД, единствената опция беше да работя с вратарите в единия от отборите на университета. Не се поколебах и приех".

"Но животът понякога е много интересен и ни изненадва, когато най-малко очакваме. Щастлив съм да кажа, че наскоро получих възможността да започна стаж в Шамрок Роувърс. Шанс, за който съм изключително благодарен. По-любопитното може би е за какво е самият стаж. Интересна амалгама между двете неща, с който досега съм се занимавал. Стажът, който започвам, е като кондиционен треньор, но специфично само за вратарите в академията. Особено радостен съм, че ще работя заедно с треньора на вратарите и кондицонния треньор на първия отбор. Когато имаш хора, от които да учиш и които да ти помагаш да израстваш, нещата са много по-различни. И вече мога да кажа, че вкъщи ще имам зелена екипировка за две поколения напред, защото това е четвърти подред отбор след Витоша, Янтра и Ботев (Враца), който играе с тези цветове", написа Георгиев в страницата "Невидимият футбол".

"Година и половина, след като сложих край на кариерата си, отново се наложи да сложа ръкавиците и футболните обувки. Един ден треньорът на първокурсниците в университета се обади и каза – трябва да играеш ти, защото няма кой друг. През това време имах известни проблеми с коляното и не се чувствам във формата, в която искам. Имах тръпка, но и притеснение заради въпросното коляно. В крайна сметка всичко завърши прекрасно. Мисля, че след тези три мача мога да се пенсионирам вече и от университетския футбол", разказва софиянецът пред репортер на БТА.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация