Ал-Насър се отдалечава от титлата, Кристиано се отличи с жълт картон (видео)

00:26
Ал-Насър се отдалечава от титлата, Кристиано се отличи с жълт картон (видео)

Ал-Насър загуби с 0:2 дербито срещу Ал-Хилал от 25-ия кръг на първенството на Саудитска Арабия и намали шансовете си да спечели титлата. Отборът на Кристиано Роналдо остана на 3 точки зад лидера Ал-Итихад, но има и мач повече. Португалецът нито веднъж не застраши вратата на съперника, а през второто полувреме се изнерви и получи жълт картон за цинично нарушение.


Роналдо скочи върху гърба на противников играч, хвана го за врата и го повали на тревата. Действието на звездата наподобяваше техника от смесените бойни изкуства, а английският рефер Майкъл Оливър не се поколеба да му покаже жълт картон. Кристиано продължи да нервничи и след края на двубоя. При излизането си от терена, той изрита няколко бутилки, наредени до тъчлинията.


За разлика от Роналдо, друг бивш футболист на Манчестър Юнайтед се превърна в герой за отбора си. Одион Игало реализира и двете попадения, с които осигури успеха на Ах-Хилал. Нигерийският нападател откри от дузпа в 42-ата минута, а в средата на второто полувреме отново беше точен от бялата точка и вече има 18 гола през сезона, като излезе еднолично начело в листата на стрелците.


Ал-Насър не стигна до победата във втори пореден мач след нулевото равенство срещу Ал-Фейха в предишния кръг. Този резултат доведе до уволнението на старши треньора Руди Гарсия, но неговият заместник Динко Йеличич дебютира с поражение от пряк конкурент и първото място вече изглежда мираж.


Следващият мач на Ал-Насър е срещу Ал Уехда за Кралската купа на Шампионите. До края на сезона в първенството остават още 6 кръга. Тимът на Роналдо има само 3 точки повече от третия Ал-Шабаб, а днешният успех доближи Ал-Хилал на 4 пункта от второто място.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация