Завръщането на Меси в Барса ще е с цената на страшно много компромиси и от двете страни

15:06
Завръщането на Меси в Барса ще е с цената на страшно много компромиси и от двете страни

В Барселона продължават да работят усилено върху завръщането на Лионел Меси в клуба след изтичането на договора му с Пари Сен Жермен през лятото.

Според “Спорт” и двете страни желаят аржентинецът отново да заиграе на “Камп Ноу”, но ще трябва да направят отстъпки, за да стигнат до споразумение. От клуба проучват как биха могли да регистрират играча в Ла Лига и след проведените консултации са убедени, че ще успеят да го направят. В резултат на допитването до футболната лига, в Барселона са готови да предложат значително по-малка заплата на Меси от тази, която той взимаше в последните години преди да напусне отбора, пише изданието. Така нападателят би получавал 25 млн. евро годишна брутна заплата, което е 1/4 от 100-те млн., които взимаше до 2021-ва. Нетното му възнаграждение би било 13 млн. евро, каквото е приблизително и чистото възнаграждение на Роберт Левандовски. Що се отнася до продължителността на контракта, тя би била 1+1 години, като Меси би имал възможността да си тръгне през лятото на 2024-та.

За да се осъществи този план, Барселона ще трябва да намали бюджета си за заплати на настоящия състав чрез продажби на играчи или предоговаряне на техните споразумения.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация