Кризата в Байерн придобива апокалиптични размери

18:30
Кризата в Байерн придобива апокалиптични размери

Кризата в Байерн Мюнхен продължава с пълна сила, след като баварците изиграха пореден слаб и загубиха с 1:3 гостуването си на Майнц 05 в 29-тия кръг на Бундеслигата. Садио Мане откри за мюнхенския гранд в 30-ата минута, но с попадения през втората част на Людовик Айорк (65’), Леандро Барейро (73’) и Аарон Мартин (79’) домакините осъществиха пълен обрат. Това бе и трета поредна загуба на Байерн при гостуване на Майнц в първенството, след като в предишните два сезона баварците отново отстъпиха с 1:3 и 1:2.

Мачът започна неприятно за Байерн, като Алфонсо Дейвис получи контузия още в 8-ата минута и бе принудително заменен с Нусаир Мазрауи. Първото сериозно положение за баварците дойде в 13-ата минута, когато Мане подаде добре на Томас Мюлер, но ударът му бе блокиран. Две минути по-късно Садио Мане вкара гол, но той не бе признат заради засада. В 28-ата минута Йошуа Кимих сбърка в защита, но успя да поправи грешката си и блокира опасен удар на Леандро Барейро.

В следващата минута дойде първото попадение за Байерн. Кансело проби отляво и центрира отлично за Мане, който чукна топката с глава в мрежата на домакините за 0:1. В следващата атака Мусиала пропусна да удвои след добро центриране на Мазрауи.

Втората част започна с опасност за Майнц, след като опасен далечен удар на Аарон Мартин в 54-тата минута мина встрани от вратата на Зомер. Байерн отговори с удар на Томас Мюлер, който бе неточен. Така дойде 65-ата минута, когато Майнц изравни. След разбъркване в наказателното поле Жае-Сун Лий стреля, Зомер изби, но Людовик Айорк довкара топката с глава за 1:1.

Само осем минути по-късно обратът стана пълен. Людовик Айорк спечели въздушно единоборство и подаде с глава към Карим Онисиво, който комбинира с Леандро Барейро. Националът на Люксембург стреля и направи Зомер безпомощен за втори път - 2:1 в 73-тата минута!  Това попадение сякаш съвсем стъписа Байерн и баварците получиха трети гол шест минути по-късно, когато Аарон Мартин получи топката отляво и с премерен шут направи 3:1 за домакините. До края на срещата Байерн създаде само едно по-опасно положение, което се откри пред влезлия като резерва Матис Тел, но стражът на домакините Робин Центнер  успя да избие.

Със загубата си  Байерн още днес ще слезе от върха в класирането, ако Борусия Дортмунд спечели мача си срещу Айнтрахт Франкфурт по-късно тази вечер. Майнц пък продължава със страхотните си игри, като това беше десети пореден мач без поражение за момчетата на Бо Свенсон, които вече излязоха на 6-о място във временното класиране.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация