Спалети: Нека не бързаме да отваряме шампанското

06:47
Спалети: Нека не бързаме да отваряме шампанското

Старши треньорът на Наполи Лучано Спалети беше изключително развълнуван след победата над Ювентус с 1:0. Успехът увеличи аванса на неаполитанци на върха в Серия “А” на 17 точки и тимът може да си гарантира титлата още следващата седмица, ако победи Салернитана, а Лацио не спечели срещу Интер. 


“Когато имаш толкова много победи във важни мачове срещу съперници на това ниво, в края на сезона всяка от тях е като една тухла в стената на успеха. Но нека не бързаме да отваряме шампанското, защото нищо не е приключило. Поздравявам момчетата за добрата игра. Не беше лесно да излезем тук няколко дни след отпадането в Шампионската лига. Едва ли можехме да се представим по-добре”, сподели Спалети. 


“Понякога поглеждам назад към пътя, който извървях в кариерата си. През всички тези години не съм се возил в първа класа, а пътувах на автостоп. Затова и да съм на няколко крачки от Скудетото е награда за всички жертви, които съм направил”, изтъкна треньорът на “партенопеите”. 


“Разбира се, че е приятно да се намираме на мястото, на което сме в момента. Често ми се смеят за това, че стоя с футболни обувки край тъчлинията, но аз помня колко отчаяно мечтаех за такива и как не можех да си ги позволя”, продължи Спалети. 


“Да, моят път със сигурност е бил по-труден от този на колеги, които преди това са заслужили уважение и възхищение като футболисти и са получили възможността да започнат треньорска кариера на високо ниво”, добави насатвникът на бъдещия шампион на Италия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация