Рома се провали в гостуването си на Аталанта

23:58
Рома се провали в гостуването си на Аталанта

Аталанта победи с 3:1 Рома в последния мач от 31-ия кръг на Серия "А" и се включи в групата на отборите с реални шансове да финишират в топ 4, което дава право на участие в Шампионската лига. "Бергамаските" бяха по-ефективни и заслужиха трите точки с голове на Марио Пашалич (39'), Рафаел Толой (74') и Тюн Копмайнерс (84'). Капитанът Лоренцо Пелегрини беше точен за Рома в 83-ата минута, но секунди по-късно непростима грешка на Руи Патрисио прекърши "вълците".

С победата Аталанта събра 52 точки и заема 7-о място в класирането, но е само на 4 точки зад Рома и Милан, които в следващия кръг ще се изправят един срещу друг на "Олимпико" в Рим. 

Аталанта загуби от Болоня предишното си домакинство, а след това с доста късмет измъкна точка от Фиорентина във Флоренция, но днес показа много по-стойностен футбол. Джан Пиеро Гасперини не можеше да разчита на контузените Адемола Луукман, Ханс Хатебур и Матео Руджери, а в предни позиции започна Дуван Сапата, подкрепян от Пашалич и Копмайнерс.

Рома загуби Крис Смолинг и Жоржиньо Вайналдум при победата над Фейенорд на 1/4-финалите в Лига Европа. Тами Ейбрахам се завърна на върха на атаката, а Пауло Дибала отново се включи през второто полувреме. По двата фланга действаха Мехмет Зеки Челик и Никола Залевски. 

Първото полувреме беше доста скучно. Рома имаше претенции за нарушение срещу Ейбрахам в наказателното поле, но от повторенията се видя, че Толой първо е играл с топката. В 39-ата минута Дуван Сапата проби отляво и качи топката на крака на Пашалич, който от въздуха разстреля Руи Патрисио - 1:0. 

След почивката домакините се прибраха в собствената си половина, а Моуриньо направи четворна смяна и премина към система с четирима защитници. Ключова роля до края на двубоя обаче изигра една от резервите на Аталанта - Хосе Луис Паломино. Бившият защитник на Лудогорец се появи в 73-ата минута и веднага се оказа в центъра на събитията. Негов удар с глава беше спасен от Руи Патрисио, но Толой не сбърка при добавката. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация