Пеп: Наистина мачът с Арсенал е важен, но не и решаващ

20:41
Пеп: Наистина мачът с Арсенал е важен, но не и решаващ

Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола смята, че утрешното дерби с Арсенал е изключително важно, защото който спечели мача на „Етихад“, ще държи съдбата си в свои ръце. „Топчиите“ имат аванс от пет точки, но и два мача повече от шампионите.

„Трудно можехме да си представим, че ще сме толкова близо, като се има предвид как Арсенал изигра първата част от сезона. Мачът е много важен, защото в него можем да спечелим точки, а нашият основен съперник – не. Вече играхме срещу тях два пъти през този сезон и беше много, много трудно. Наистина мачът е важен, но не и решаващ, защото и за двата отбора предстоят още много трудни сблъсъци.

Съперничеството не е променило нищо в отношенията ми с Микел. Да, сега се виждаме по-рядко, говорим по-рядко, защото сме съперници, но взаимоотношенията ни са същите и се надявам винаги да бъдат такива. Микел изведе Арсенал в друго измерение. Сега те са много агресивни.

Моят отбор влиза в края на сезона с мисълта, че ако загуби един мач, всичко може да приключи. През октомври и ноември не можеш да имаш такова усещане.

Ако Арсенал спечели, съдбата им ще бъде в техни ръце, а ако ние спечелим, ще бъде обраното“, заяви Гуардиола по време на днешната си пресконференция.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация