Артета: Знаем, че на „Етихад“ ще е трудно, но ще реши ли този двубой сезона? Не

20:53
Артета: Знаем, че на „Етихад“ ще е трудно, но ще реши ли този двубой сезона? Не

Мениджърът на Арсенал Микел Артета смята, че резултатът от утрешното дерби с Манчестър Сити на „Етихад“ няма да реши битката за титлата в Премиър лийг. „Топчиите“ имат аванс от пет точки, но и два мача повече от шампионите. Това означава, че ако утре Сити спечели, вече ще държи съдбата си в своите ръце. Арсенал е в серия от три поредни равенства, а Сити има 13 победи и три ремита във всички турнири от началото на февруари, когато бе и последната загуба на „гражданите“ - от Тотнъм.

"От самото начало на сезона знаехме, че Сити и Ливърпул са отборите, с които трябва да се мерим. Те заслужиха всички похвали за представянето си през последните 6-7 години. Искахме да скъсим разликата и сега вече сме наравно с тях. Знаем, че на „Етихад“ ще е трудно, но ще реши ли този двубой сезона? Не.

Ако спечелим утре, няма автоматично да станем шампиони. Това може и да увеличи шансовете ни, но при пет оставащи мач все още ще е много трудно. Трите поредни равенства не са проява на нерви, а по-скоро се дължат на някои ситуации в ключови моменти, в които не се справихме. Ефективността ни не бе добра. Трябваше да вкараме повече и да допуснем по-малко от леките голове.

В състоянието на Салиба няма реално подобрение. Все още чакаме и все още се надяваме, но измина още една седмица, в която той нямаше възможност да тренира с отбора. Не знам кога ще бъде готов. Ще оставя това на докторите. Подготвяме се за този мач без него. Ще гледаме седмица за седмица. Надявам се Джака да може да тренира днес, но все още е под въпрос. Останалите са добре. Вярата е налице. Видях как реагираха играчите след мача със Саутхамптън. Всички те се защитават взаимно и наистина искат да спечелят, но трябва да са перфектни, за да успеят. Това се изкисва в този момент от сезона.

Работим върху това как да се справим със силните страни на Сити и как да използваме слабостите им. Знаем къде са те", заяви Артета.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация