Везенков поведе Олимпиакос към успеха срещу Фенербахче

00:28
Везенков поведе Олимпиакос към успеха срещу Фенербахче

Александър Везенков и съотборниците му от Олимпиакос взеха преднина от 1-0 победи в четвъртфиналната си серия срещу Фенербахче в Евролигата. Българският национал и неговият тим запазиха домакинското си предимство, след като нокаутираха своя съперник с крайното 79:68 (19:21, 18:14, 26:16, 16:17) в "Двореца на мира и приятелството". 

По този начин "червено-белите" излизат напред в серията, в която се играе до три победи от общо възможни пет мача. Вторият двубой е само след два дни - в петък от 21:30 часа българско време, отново в Пирея. 

Везенков постави ударно начало на тазгодишното си участие в плейофите, като се превърна в топреализатор в мача със своите 19 точки, към които добави 6 борби и 3 асистенции за коефициент на полезно действие от 19. При стрелбата си българският национал бе 4/8 от зоната за две точки, 3/6 от тройката и 2/2 от наказателната линия. Лидерът на Олимпиакос престоя общо 27 минути на терена, тъй като в средата на последната четвърт получи здрав удар в челюстта, след който повече не се появи в мача. 

"Фенерите" създадоха много проблеми на Олимпиакос през първото полувреме, като в по-голямата част от втората четвърт гостите разполагаха с крехък аванс. С тройка на Костас Папаниколау обаче Олимпиакос обърна резултата на почивката при 37:35, а след паузата дойде ред на Айзея Кенън и Везенков да сътворят шоу за феновете. Двамата отбелязаха 24 от общо 26-те точки на своя отбор, като Кенън наниза шест тройки с перфектна успеваемост. 

По този начин момчетата на Барцокас дръпнаха напред с 63:51 преди началото на последната част, в средата на която Везенков напусна терена заради тежкия удар в лицето. Все пак домакините не трепнаха и удържаха опонента си и със серия от 10:0 вдигнаха разликата до 15 точки при 73:58, като повече не погледнаха назад. 

Айзея Кенън наниза 18 точки за успеха на Олимпиакос, докато Шакийл МакКисик реализира още 11 точки. 

Джонатан Мотли завърши с 15 точки и 7 борби за Фенербахче. Дайшон Пиер вкара още 13 точки, Марко Гудурич приключи с 12 точки, 5 бор и 6 асистенции, а Найджъл Хейс-Дейвис вкара още 11 точки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация