Шефилд Юнайтед спечели промоция във Висшата лига

00:37
Шефилд Юнайтед спечели промоция във Висшата лига

Шефилд Юнайтед е вторият сигурен нов член на Премиър лийг. Тази вечер "остриетата" спечелиха с 2:0 отложения си мач с Уест Бромич от 38-ия кръг на Чемпиъншип и така си гарантираха, че няма как да бъдат изместени от втората позиция в крайното класиране. Така те се присъединиха към тима Бърнли, който вече си осигури промоция и титлата във втория ешелон на английския футбол.

Юнайтед измъкна победата с два гола през второто полувреме. В 58-ата минута Илиман Ндиайе изведе Сандер Берге сам пред вратата, а за него остана единствено да прати топката в мрежата за 1:0.

В 76-ата минута Анел Ахмедходжич отклони удар на свой съотборник, като топката излъга вратаря на гостите и се оплете за втори път в мрежата за 2:0.

Така Шефилд Юнайтед събра актив от 85 точки, като има 7 повече от третия Лутън, който обаче има да изиграе само два оставащи мача до края на редовния сезон и вече няма как да настигне "остриетата". Това означава, че Юнайтед отново ще играе в елита на Англия догодина, след като за последно бе там през сезон 2020-21.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация