Фортуна Дюселдорф обяви революционно решение в полза на привържениците си

22:28
Фортуна Дюселдорф обяви революционно решение в полза на привържениците си

Германският отбор Фортуна Дюселдорф обяви революционно решение в полза на феновете си, предава официалният сайт на Бундеслигата. Клубът от втория ешелон на германското първенство планира да предложи безплатни билети за всички свои бъдещи домакински мачове. Проектът носи заглавието „Fortuna For All“ има идея клуба да предложи безплатен вход за всички зрители на клубния стадион "Меркур Шпил-Арена". Клубът е настроен да стартира пилотна схема на идеята си по време на следващата кампания 2023/24, преди проектът да бъде надграден през следващите години.

Внезапната загуба на приходи от посетителите на стадиона, който е с капацитет от 54 600 седящи места, като средната посещаемост през настоящия сезон е 30 000 души на мач, ще бъде компенсирана от по-големи инвестиции от спонсори, които са обещали средства включително и за развитието на младежката академия на клуба, женския футболен отбор и цифровата инфраструктура.

„За да можем да предлагаме всички домакински мачове безплатно, имаме нужда от повече дългосрочни партньори. Щастливи сме за компаниите, които вече са на борда, и сме отворени за други, които искат да се присъединят към нас по този необикновен път. Ние тръгваме на едно пътуване заедно, в което нещата все още могат да се променят, което също е хубаво нещо. Клубът принадлежи на всеки, който участва и допринася със страстта си. Но ние имаме ясна цел, обща идея, силни партньори и невероятни фенове“, коментира изпълнителният директор на клуба Александер Йобст.

В момента Фортуна Дюселдорф се намира на шесто място във Втора Бундеслига и 5 мача преди края на шампионата се намира на 9 точки от третото място, което дава право на бараж за влизане в първото ниво на германския футбол.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация