Побойникът от Реал може да бъде отстранен за 4 години

18:11
Побойникът от Реал може да бъде отстранен за 4 години

Крилото на Реал Мадрид Гершон Ябуселе може да бъде наказан с четиригодишно спиране на състезателните му права след зверското меле, което се разигра в испанската столица по време на двубоя между Партизан и “кралския клуб” снощи. Според дисциплинарния правилник на Евролигата действията на французина могат да се считат за сериозни нарушения, които включват физическа агресия срещу член на съдийския екип, друго физическо лице, публиката, фен или всяко лице като цяло.

За подобни нарушения санкциите могат да бъдат следните: глоба в размер от 30,001 евро до 280,000 евро; забрана за достъп до залите и/или участие в турнирите на Евролигата за период от една до четири години; временна дисквалификация от турнирите на Евролигата за период от една до четири години или за три или повече срещи; постоянна дисквалификация от турнирите на Евролигата.

Както е известно, Ябуселе приложи хватка от бойните изкуства срещу съперниковия състезател Данте Екзъм, вследствие на което австралиецът получи контузия в глезена и напусна терена с помощта на своите съотборници.

Очаква се по-късно днес от най-силния клубен европейски турнир да се произнесат по казуса.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация