Евролигата наложи комични наказания за побойниците на Реал Мадрид и Партизан

21:31
Евролигата наложи комични наказания за побойниците на Реал Мадрид и Партизан

Дисцпилинарната комисия към Евролигата обяви санкциите след разразилото се меле по време на двубоя между Реал Мадрид и Партизан през вчерашния ден. Крилото на мадридчани Гершон Ябуселе, който приложи хватка от бойните изкуства срещу Данте Екзъм, ще изтърпи наказание от пет мача заради действията си. 

Звездата на "гробарите" Кевин Пънтър пък пропуска следващите два двубоя на отбора си, докато неговият съотборник Матиа Лесор и крилото на Реал Габриел Дек няма да бъдат налични за следващия двубой в Белград във вторник. 

Освен това двата клуба са наказани с по 50 хиляди евро глоба заради възпрепятстване на нормалното приключване на срещата. 

Така реално сръбският гранд губи двама от най-важните си състезатели в лицата на Лесор и Пънтър за предстоящия трети мач от серията. В момента Партизан води с 2-0 успеха, като във вторник вечер ще има възможността да приключи започнатото, ако стигне до нов триумф пред своите фенове. Дори и да го направи обаче и дуелът да завърши при 3-0, Пънтър няма да е наличен за полуфинала на Финалната четворка през следващия месец. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация