Борусия Дортмунд изпусна златен шанс да дръпне пред Байерн

00:26
Борусия Дортмунд изпусна златен шанс да дръпне пред Байерн

Отборът на Борусия Дортмунд направи поредна грешка в опита си да спечели първа титла след 11 години суша. Момчетата на Един Терзич този път се провали срещу борещия се за оцеляване Бохум и направи равенство 1:1 в мач от 30-ия кръг на Бундеслигата.

След равенството Борусия Дотрмунд продължава да е лидер, но има само две точки преднина на върха, докато прекият конкурент Байерн Мюнхен има тепърва да играе мача си от кръга срещу най-слабия в първенството Херта Берлин.

Началото на мача бе вихрено и в рамките на 120 секунди двата отбора си размениха по един гол. Първи удариха домакините в 5-ата минута, когато след високоскоростно нападение шокираха противника чрез Антони Лосила. Той стигна до една топка в наказателното и великолепен удар в горния ляв ъгъл. Борусия (Дортминд) отговори бързо и в 7-ата минута изравни. Себастиан Алер сервира на Карим Адейеми, който чукна топката в опразнената мрежа.

След това гостите се хвърлиха в хаотични нападения, но голмайсторът Адейеми не толкова прецизен в завършващата фаза, колкото бе и при първия си опит.

През втората част играчите на Борусия (Дортмунд) продължиха да създават много положения. Отново Адейеми бе най-активният за гостите, както и Джуд Белингам имаше няколко добри включвания, но те не успяха да реализират положенията си.

От другата половина на терена пък Бохум имаше две чисти положения, но Щьогер и Асано не направиха необходимото, за да преодолеят Грегор Кобел.

Така момчетата на Един Терзич продължиха да играят колебливо и записаха второ равенство в последните си три мача. Бохум също не е убедителен и не познава вкуса на победата от 18 март насам.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация