Кристиано даде тон за успех на Ал Насър с ранен гол срещу Ал Раед

00:31
Кристиано даде тон за успех на Ал Насър с ранен гол срещу Ал Раед

Отборът на Ал Насър Рияд постигна ценна победа в битката за титлата след разгромна победа с 4:0 срещу тима на Ал Раед в мач от 24-ия кръг на СПЛ на Саудитска Арабия. Попаденията отбелязаха супер звездата на световния футбол Кристиано Роналдо (4') и местните таланти Абдулрахман Гареб (55'), Мохамед Маран (90'+ 5') и Абдулмаед Ал Сулайхим (90'+ 2').

Успехът съкрати изоставането на Ал Насър до върха на 3 точки, но и лидерът Ал Итихад е с мач по-малко. Ал Раед от своя страна е на 11-о място и трябва да внимава в остатъка от сезона, защото има само 6 точки пред зоната на изпадащите.

Домакините от започнаха подобаващо и вкараха гол чрез своята супер звезда Кристиано Роналдо още в 4-ата минута. След това Ал Насър упражни преса и направи пропуски чрез други свои играчи, но не успя да затвори преднина полувремето с по-сериозна преднина.

През второто полувреме домакините затвърдиха надмощието си с втори гол. 10 минути след подновяването на играта Ал Насър отбеляза гол, като този път негов автор бе 26-годишният Абдулрахман Гареб.

В добавеното време на мача Ал Насър направи победата си още по-изразителна с два нови гола. Първо във втората минута на продължението Маран се разписа, а в петата Ал Сулайхим оформи разгрома.

Днешният успех бе важен от психологическа гледна точка за Ал Насър, защото отборът победи за първи път от 4 април насам. Ал Раед пък не съумя да победи в трети пореден мач и ако не направи спешно нещо по въпроса скоро може и да се забърка в битката за оцеляване.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация